Лікарські засобиСтатті

Біль кинув виклик: Нобі® Гель прийняв

26/04/2017

Як усунути больові відчуття у м’язах та суглобах швидко і безпечно?

Природа болю

Міжнародна асоціація із вивчення болю (International Association for the Study of Pain) визначає його як неприємне емоційне і сенсорне переживання, пов’язане з істинним чи потенційним ураженням тканини та описане термінами такого ураження. Виділяють 9 видів болю, однак найпоширенішим є м’язовий біль. Біль у м’язах зумовлюють декілька причин, одну з яких можна вважати фізіологічною (наприклад, після фізичних навантажень), а всі інші — патологічними.

Загрозливим прийнято вважати біль у м’язах без очевидного причинно-наслідкового зв’язку. Він може свідчити про неврологічні захворювання, судинні проблеми чи безпосередньо про патологічні зміни у м’язах.

Діагноз з приводу м’язового болю, не пов’язаного з травмою чи тривалим навантаженням, має встановлювати лікар — терапевт, ревматолог, травматолог чи невролог.

Чому болять м’язи і суглоби?

Біль у м’язах і суглобах супроводжує цілу низку захворювань, зокрема, міозити, артрити і артрози.

Біль у м’язах, що розвивається внаслідок гіпертонусу м’язових клітин як у стані спокою, так і напруження, називається міалгія. Навряд чи знайдеться людина, якій щастить уникати м’язового болю у повсякденному житті, пов’язаного з надмірними фізичними навантаженнями, травматичними ушкодженнями, сидячим способом життя. Усі ці чинники і призводять до надмірного напруження м’язів.

Міозит — захворювання, пов’язане із запаленням одного або декількох скелетних м’язів. Як правило, причиною розвитку міозиту вважаються інфекційні хвороби, токсини або паразити, травми, переохолодження. У багатьох випадках він зумовлюється деякими професійними чинниками у тих, хто змушений у не зручному положенні проводити цілий робочий день.

Найпоширеніший вид міозиту — шийний, від якого потерпає мало не кожен з нас. Ця патологія характеризується тупим м’язовим болем у ділянці шиї, який може віддавати у потилицю, плечовий пояс чи грудний відділ хребта.

Під атритом розуміють узагальнену назву запальних захворювань суглобів, надзвичайно поширених в усьому світі. Скажімо, лише у США від артритів потерпає понад 42 млн осіб, причому, кожен шостий внаслідок цієї недуги став інвалідом.

Непередбачуваність та мінливість перебігу артриту примушує ревматологів визнати причину цього захворювання невідомою або гіпотетичною (Lee D.M., 2001). Найбільш часто вказують на інфекційні процеси, алергічні реакції, порушення в роботі імунної системи, природне зношування суглобів, генетичні чинники та інші.

Артроз — це дегенеративно-дистрофічне захворювання суглобів, яке розвивається в результаті ураження хрящової тканини і суглобів.

Артроз вважається найрозповсюдженішим захворюванням суглобів у світі, адже він діагностований майже у 80% населення земної кулі. Артроз розвивається під впливом як механічних, так і біологічних чинників, що порушують процеси утворення хряща суглобів. А також у зв’язку з порушеннями обміну речовин у суглобі, що призводить до втрати еластичності хряща.

Під терміном «тендовагініт» об’єднано групу захворювань, пов’язаних із запальним ураженням сухожиль верхніх або нижніх кінцівок. Тендовагініт може бути як первинним (самостійним) захворюванням, так і вторинним, супроводжуючи патологічні процеси у суглобах чи різні інфекції.

Відтак, чим швидше людина звернеться до лікаря, тим точніше буде визначена причина, яка зумовлює біль у м’язах чи суглобах.

Нобі® Гель намастив — і біль відпустив!

Нобі® Гель — лікарський засіб проти болю у м’язах і суглобах, спричиненого травмою або ушкодженням, а також болю, який виникає внаслідок тендовагініту.

Кетопрофен — діюча речовина цього засобу, належить до групи нестероїдних протизапальних препаратів (НПЗП), похідних арилпропіонової кислоти та є одним з інгібіторів циклооксигенази. Кетопрофен чинить анальгетичну і протизапальну дію як на ранній (судинній), так і на пізній (клітинній) фазі запальної реакції.

Протизапальний ефект кетопрофену виникає внаслідок блокування всіх шляхів розвитку запалення (як активності циклооксигенази, так і ліпоксигенази), саме тому Нобі® Гель є більш ефективним, ніж інші протизапальні засоби.

Також Нобі® Гель не лише усуває запалення, але й пригнічує активність брадикініну, основного чинника розвитку болю. Отже, препарату властива ще й знеболювальна дія, окрім протизапальної.

На відміну від препаратів із відволікаючою дією (з перцем, бджолиною отрутою), які жодним чином не впливають на запальний процес, Нобі® Гель не маскує проблему, а активно з нею бореться, діючи саме на причину захворювання.

Пацієнти, які приймають НПЗП у формі таблеток чи капсул, відзначають їхню негативну дію на слизову оболонку шлунка. Дуже часто такі стани проявляються диспепсичними явищами — нудотою, відчуттям важкості у шлунку, відрижкою, печією, а у важких випадках навіть призводять до розвитку кровотеч з верхніх відділів шлунково-кишкового тракту внаслідок утворення ерозій і виразок.

При місцевому застосуванні Нобі® Гелю кетопрофен абсорбується крізь шкіру, досягає зони запалення і таким чином забезпечує можливість лікування уражень суглобів, сухожиль та м’язів, що супроводжуються больовим синдромом. Абсорбція до системної циркуляції є дуже незначною (лише 5% застосованої дози), що унеможливлює негативну дію на слизову оболонку шлунка та організм в цілому.

Нобі-гель Фармак

Інформація для медичних та фармацевтичних працівників.

Р.П. UA/15144/01/01. Інструкція для медичного застосування препарату Нобі® Гель, гель

“Фармацевт Практик” #4′ 2017

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ