Лікарські засобиСтатті

Біль у горлі — на вихід! Кашлю приготуватися

14/12/2017

Приступаючи до будь-якої важливої справи (у нашому випадку — лікування застуди) варто рішуче налаштуватися на потрібний результат — цілковите одужання. Продумати тактику і стратегію (лікування та профілактика), обрати тих, хто буде відповідати за ті чи інші завдання (боротьбу з болем у горлі і кашлем) та ніколи не звалювати усю роботу на одного (протизастудний пакетик), якщо вдвох (засіб від болю в горлі і засіб від кашлю) її виконати можна швидше і якісніше.

Біль у горлі, кашель, ломота у суглобах і м’язах, закладеність носа, сльозотеча, підвищення температури тіла — перші ознаки прийдешньої застуди. Втім, вони можуть спостерігатися і поєднуватися по-різному. Одна з найбільш поширених комбінацій — біль у горлі плюс кашель

Полегшуємо симптоми застуди комплексно

Усунути неприємні відчуття у горлі швидко та ефективно можуть препарати місцевої дії (льодяники). Комбіновані антисептики, впливаючи безпосередньо на місце ураження, практично не всмоктуються у кров, а тому майже ніколи не викликають побічних ефектів.

До їх складу можуть входити місцеві анестетики, компоненти з анальгезуючим ефектом, ефірні олії, аскорбінова кислота для активізації роботи імунної системи.

Наприклад, антибактеріальні компоненти широкого спектру дії — 2,4-дихлорбензиловий спирт, амілметакрезол і левоментол полегшують біль у горлі та зменшують дію бактерій. 2,4-Дихлорбензиловий спирт чинить бактеріостатичну дію за рахунок зневоднення бактеріальної клітини. Левоментол доповнює дію двох інших складових анальгезуючим ефектом, зумовленим стимуляцією холодових рецепторів слизової оболонки.

Залежно від причин і симптомів кашель поділяють на кілька видів, проте основною причиною є інфекція дихальних шляхів. Лікарські засоби на основі амброксолу широко застосовують у лікуванні продуктивного кашлю.

Амброксолу гідрохлорид — це метаболіт бромгексину, лікарська речовина без наркотичного ефекту, що стимулює мукоциліарну активність і проявляє відхаркувальну дію.

Амброксол призначений для лікування гострого і хронічного бронхіту, пневмонії без уточнення збудника, астми, бронхоектатичної хвороби.

Серед різних лікарських засобів на основі амброксолу особливою популярністю користуються пастилки — тверда лікарська форма у вигляді карамелі. Активна речовина ліків у формі пастилок краще розподіляється у горлі, а також як спосіб прийому ліків — розсмоктування не викликає труднощів ні у дорослих, ні у дітей.

Інформація для спеціалістів у галузі охорони здоров’я. Повна інформація про препарати Нео-Бронхол та Нео-Ангін міститься в інструкціях для медичного застосування.

Р.П. № UA/4003/01/01 від 24.05.2013; № UA/7673/01/01, № UA/10762/01/01,
№ UA/10972/01/01, № UA/7674/01/01.

“Фармацевт Практик” #12′ 2017

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ