Лікарські засобиСтатті

Дбайливий догляд для найулюбленіших

19/03/2017

Поява у родині малюка — це не тільки щастя і радість, а й велика відповідальність. Про проблему пелюшкового дерматиту (ПД) ми говоримо з Сергієм Гринюком, канд. мед. наук, лікарем-дерматовенерологом, дитячим дерматологом, КЗ «Івано-Франківський обласний клінічний шкірно-венерологічний диспансер»

— Сергію Мирославовичу, чому шкіра малюка є такою вразливою?

— Шкіра людини виконує багато функцій, одна з яких — захисна. Вона захищає організм від дії механічних і хімічних чинників, ультрафіолетового випромінювання, проникнення мікробів.

У дитини першого року життя шкірний покрив не може в повному об’ємі забезпечити всі захисні функції. Відомо, що рН шкіри впливає на утворення так званої кислотної мантії, яка є важливим елементом захисної системи. Але кислотність шкіри у немовлят нижча, ніж у дорослих, тому вони більш вразливі до інфекційних агентів, з якими стикається шкіра. Більше того, втрата води через шкіру у дітей першого року життя є більшою, ніж у дорослих. Суха шкіра більш тонка і чутлива до різних подразників. Недотримання санітарногігієнічних норм, неправильне використання засобів по догляду за шкірою дитини (підгузки, креми, присипки), а також вплив інших чинників можуть призводити до порушення нормального стану дитячої шкіри і розвитку пелюшкового дерматиту.

— Як часто виникає пелюшковий дерматит?

— За статистикою, легкі симптоми порушення шкірного бар’єру внаслідок пелюшкового дерматиту виникають у 50% новонароджених, у 20% — розвивається запалення середньої важкості, менш ніж у 5% — виявляють важку форму пелюшкового дерматиту. Причиною розвитку пелюшкового дерматиту є тривалий контакт із сечею, потом і випорожненнями. Doctor_BioconПосилити негативний вплив може «парниковий ефект», що виникає внаслідок тривалого перебування дитини у вологих пелюшках, підгузках або в синтетичному одязі. Основними симптомами пелюшкового дерматиту є почервоніння шкіри і шкірний висип. Важливо вчасно почати боротися із запаленням і не допустити розвитку ускладнень.

— Як доглядати за шкірою дитини з пелюшковим дерматитом?

— Частіше змінювати підгузки і пелюшки, регулярно проводити водні процедури і повітряні ванни, а також використовувати спеціально розроблені засоби по догляду за проблемною дитячою шкірою. На базі нашого диспансеру проводилися дослідження ефективності нових косметичних засобів МНВО «Біокон» — «БІОПАНТЕНОЛУ БЕБІ» та «ЦИНКОДЕРМУ БЕБІ».

У дослідженні взяли участь дві групи пацієнтів по 30 дітей у кожній. «ЦИНКОДЕРМ БЕБІ» містить 15% цинку оксиду, який має протизапальні та підсушуючі властивості. Екстракти Biocon_Biopanrnolромашки та нагідок у складі крему володіють ранозагоювальним ефектом, а масло ши посилює бар’єрні функції шкіри та сприяє її відновленню. Завдяки такому складу крем захищає шкіру малюка від попрілостей, зменшує почервоніння і усуває подразнення. «БІОПАНТЕНОЛ БЕБІ» містить 5% D-пантенолу, який сприяє відновленню пошкоджених ділянок шкіри та прискорює регенерацію клітин. Завдяки маслу ши, екстрактам череди та алое, алантоїну у складі крему, він усуває подразнення і сухість, зволожує, живить і пом’якшує шкіру, покращує захисні функції шкіри. Його рекомендують для щоденного догляду за ніжною сухою шкірою дітей будь-якого віку, починаючи з грудного, а також для профілактики ПД у новонароджених.

Результати досліджень довели, що використання «БІОПАНТЕНОЛУ БЕБІ» та «ЦИНКОДЕРМУ БЕБІ» як в монотерапії, так і в комбінації з іншими лікувально-профілактичними заходами дозволяє досягти хорошого клінічного результату, прискорити процес одужання, покращити якість життя маленьких пацієнтів, а також сприяє профілактиці рецидивів.

“Фармацевт Практик” #2′ 2017

 

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ