Лікарські засобиСтатті

Діарея? Стопдіар допоможе!

06/06/2018

Діарея може застати зненацька і нахабно зруйнувати усі плани… Але вихід є! Кризову ситуацію в організмі допоможе здолати Стопдіар (ніфуроксазид) — ефективний та безпечний лікарський засіб, який швидко і безпечно перемагає діарею. Це препарат, який ніколи не залишить вас сам на сам із цією незручною проблемою. Саме тому Стопдіар повинен бути у кожній аптечці!

Неждано-негадано

Діарея завжди приходить несподівано і зазвичай не одна. Вона може супроводжуватися характерним переймоподібним болем у животі, бурчанням, підвищеним скороченням кишечнику, блюванням, підвищеною температурою тіла, слабкістю і загальною інтоксикацією організму. Водночас у дорослих при цьому патологічному стані ймовірні м’язові судоми, зменшення маси тіла, втрата апетиту, сильне відчуття спраги. Однак головна небезпека діареї полягає в тому, що вона може спричинити різке зневоднення організму, особливо у разі поєднання із блюванням.

Інфекційну діарею — стан, який супроводжується частими (інколи кожні 15 хв) і рідкими випорожненнями, спричиняє широке коло збудників: віруси (норовіруси та інші каліцивіруси; ротавіруси, астировіруси, аденовіруси); бактерії (найчастіше Salmonella і Campylobacter; Escherichiacoli, Clostridium difficile, Yersinia, рідше Shigella); зрідка — паразити (Giardialamblia, Cryptosporidium parvum, Microsporidium).

Збудники, які зумовлюють гостре запалення, частіше уражують нижні ділянки травного тракту, провокуючи помірні зі слизом випорожнення, іноді з кров’ю, та підвищенням температури тіла. Незапальні збудники частіше ушкоджують верхні ділянки травного тракту, спричиняють часті випорожнення без крові та лейкоцитів.

Шлях передачі діареї — аліментарний, зокрема, внаслідок недотримання особистої гігієни, через брудні руки, зіпсовані продукти харчування або питну воду. Джерелом інфекції зазвичай є хворий або носій інфекції. Інкубаційний період триває від кількох годин до кількох днів чи кількох місяців (наприклад, у носіїв паличок Salmonella).

Основні чинники ризику захворювання: контакт з хворим або носієм; нехтування миттям рук; споживання сирих яєць, майонезу, сирого чи недопеченого м’яса (Salmonella); недостатня термічна обробка птиці; вживання неякісного молока та молочних продуктів (Campylobacter, Salmonella), морепродуктів (норовіруси); перебування в ендемічних районах (діарея мандрівника).

Флагманські опції

Традиційно з приходом тепла і наближенням літа кількість людей, які періодично страждають від діареї, збільшується. Оскільки зазвичай цей стан застає зненацька, звертатися до лікаря ніколи. Окрім того, як правило, на виділення збудника і визначення його чутливості до протимікробного засобу бракує часу і можливостей, тому вибір препарату здійснюють емпіричним шляхом.

Який лікарський засіб може запропонувати провізор відвідувачеві аптеки, який звернувся до нього з проблемою діареї? Без зволікань позбутися діареї — правильне рішення, позаяк в іншому випадку недуга може зумовити зневоднення організму та госпіталізацію, а у важких випадках навіть стати причиною летального кінця.

Дієта і регідратація, спрямовані на відновлення водно-сольового балансу, проведення антибактеріальної та допоміжної терапії (ентеросорбенти, пробіотики) — основні принципи лікування хворих із гострими кишковими інфекціями.

Препаратом вибору при інфекційній діареї є антибактеріальний лікарський засіб Стопдіар (ніфуроксазид).

На відміну від пробіотиків чи ентеросорбентів, які тільки позбавляють неприємних наслідків недуги, потужна антибактеріальна дія цього кишкового антисептика спрямована безпосередньо на причини її виникнення. Ніфуроксазид активний щодо більшості збудників кишкових інфекцій (у тому числі штамів-мутантів, стійких до інших протимікробних засобів), грампозитивних і грамнегативних бактерій. Тому Стопдіар долає діарею швидко — результат досягається вже у перші години після застосування препарату.

Ніфуроксазид майже не всмоктується в травному тракті, створюючи високу концентрацію діючої речовини у кишечнику. Відтак, препарат чинить винятково ентеральну антисептичну дію, не зумовлює загальнотоксичних ефектів і не порушує нормальну мікрофлору кишечнику. Тому Стопдіар діє делікатно, добре переноситься і практично не виклакає побічних ефектів.

Простий у застосуванні Стопдіар призначають дорослим по одній капсулі 4 рази на добу.

Стопдіар — швидка допомога при інфекційній діареї!

Стопдіар

Інформація для професійної діяльності медичних та фармацевтичних працівників, призначена для розповсюдження на науково-практичних конференціях.

Р.П. №UA/14478/01/01 від 08.07.2015.

“Фармацевт Практик” #5′ 2018

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ