Статті

Догляд за шкірою навесні

29/03/2016

Актуальні теми аптечної справи: погляд фахівця

Партнер проекту
biokon_2014_

У рамках освітнього проекту, започаткованого Медичним науково-виробничим об’єднанням «БІОКОН» та журналом «Фармацевт Практик», пропонуємо вашій увазі обговорення чергової актуальної теми — «Догляд за шкірою навесні». Нагадуємо, що метою проекту є обмін думками, фахове спілкування провізорів і фармацевтів — працівників першого столу. Нова рубрика — це своєрідний «вільний мікрофон», адже всім охочим ми надаємо можливість висловитися і бути почутими. Ваша думка стосовно актуальних тем охорони здоров’я та роботи в аптеці для нас дійсно важлива.

Лілія Корчова, фармацевт аптеки «Оберіг» (м. Сокиряни Чернівецької області):

— «Весна підніме келихи тюльпанів». Цей поетичний рядок моєї улюбленої Ліни Костенко «завізував» закінчення довгої похмурої зими. На перші сонячні дні одразу ж відреагували відвідувачки нашої аптеки. Жінки і дівчата просять порекомендувати їм ефективні та доступні засоби догляду за шкірою, причому як проблемною, так і здоровою, аби якнайдовше зберегти її молодість і красу.

У перший місяць весни до нас найчастіше звертаються жінки з проблемами сухості та пігментації шкіри, дівчата підліткового віку, яких турбують прищі, вугрі (акне) і надміру жирна шкіра. Також чимало відвідувачок уже починають цікавитися засобами із різним ступенем захисту від шкідливої дії сонячного проміння.

Із власного досвіду фармацевта-першостільника можу сказати, що за останній рік кількість відвідувачів, які купують косметику в аптеці, збільшилася на 30%. А це означає, що люди впевнені в якості та правильних умовах зберігання косметичної продукції, яку пропонує аптечний заклад.

Великою популярністю користуються натуральні косметичні препарати на рослинній сировині. Їх ми й пропонуємо покупцям найчастіше. З огляду на складну економічну ситуацію, споживачі надають перевагу продукції вітчизняних виробників косметики. Зрештою, судячи з їхніх відгуків, засоби українських виробників справді дієві та якісні.

Кожній відвідувачці аптеки ми нагадуємо про важливість комплексного і поетапного догляду за шкірою обличчя вдома: 1) демакіяж і очищення; 2) тонізування; 3) захист; 4) живлення і зволоження. Для кожного етапу існують відповідні косметичні засоби — молочко, гелі та пінки для вмивання, скраби, тоніки, маски, денні та нічні креми. А також застерігаємо від відбілювання шкіри у цю пору року: такі процедури можна виконувати лише восени і взимку.

Для того, аби не помилитися при виборі засобів для догляду, потрібно знати свій тип шкіри. До слова, нині у деяких аптеках надають додаткову фармацевтичну послугу — тестування шкіри.

Шановні колеги! Наступною пропонуємо обговорити тему: Актуальний асортимент косметичних профілактичних засобів в аптеці в період травневих свят (пікніків та активного відпочинку)

Кожен, хто хоче стати учасником проекту, поділитися своїм досвідом і отримати подарунки від компанії «БІОКОН», можуть телефонувати за номером (044)4980672 або надсилати листи на електронну адресу: [email protected].

Дзвінки і листи читачів журналу приймаються до 8 квітня.

 

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ