Лікарські засобиСтатті

«Доктор Біокон» для дитячої шкіри: безпечно, натурально, ефективно

06/04/2017

Шкіра у новонародженого малюка ніжна, еластична, пружна та шовковиста на дотик. Через те, що поверхневий шар епідермісу в немовлят дуже тонкий, капілярна сітка добре розвинута, а місцевий імунітет недостатній, шкіра легко вражається з різних причин, зокрема, й внаслідок неправильного використання засобів для догляду — крему, мила, підгузок. А це, своєю чергою, може зумовити порушення нормального стану шкіри і навіть розвиток пелюшкового дерматиту

«Цинкодерм бебі»

Крем «Цинкодерм бебі» від Медичного науково-виробничого об’єднання «Біокон» містить 15% цинку оксиду, екстракти ромашки і календули, масло ши. Ці компоненти забезпечують його
протизапальну і підсушувальну дію. Крем оберігає шкіру малюка від попрілостей під підгузком, створює на шкірі бар’єр, який захищає від подразливих агентів, зменшує почервоніння і подразнення, а отже, попереджає розвиток пелюшкового дерматиту.

«Біопантенол бебі»

Крем «Біопантенол бебі» від Медичного науково-виробничого об’єднання «Біокон» завдяки своєму складу (5% D-пантенол, масло ши, екстракти череди і алое, алантоїн) сприяє загоєнню і відновленню ушкоджених ділянок, усуває подразнення, живить і пом’якшує шкіру, посилює її захисні функції. Крем рекомендований для щоденного догляду за шкірою дітей будь-якого віку, профілактики пелюшкового дерматиту в немовлят, а також для регулярного профілактичного догляду за сосками у період годування груддю.

Ефективність, підтверджена практикою

Дієвість та безпека нових косметичних засобів «Біопантенол бебі» і «Цинкодерм бебі» ТМ «Доктор Біокон» була доведена під час клінічних досліджень, проведених на базі Івано-Франківського обласного клінічного шкірно-венерологічного диспансеру серед дітей із клінічною картиною пелюшкового дерматиту.

У дослідженні взяли участь 60 добровольців (по 30 пацієнтів у кожній групі).

Крем «Цинкодерм бебі» використовували як самостійно, так і паралельно з основними лікувально-профілактичними заходами у 30 пацієнтів віком від 1 до 18 міс з почервонінням та подразненням шкіри у складках на фоні клінічної картини пелюшкового дерматиту. Лікування тривало від 3 до 21 дня одночасно з виконанням інших стандартних рекомендацій лікаря.

Під час застосування крему «Цинкодерм бебі» було відзначено відсутність подразливих та алергічних реакцій, хороше розподілення на поверхні шкіри, підсушувальний вплив на ділянках мацерації, зменшення, а потім і цілковите усунення почервоніння шкіри, захисну дію від подразливих агентів калу і сечі.

Крем «Біопантенол бебі» використовували у 24 дітей віком від 6 міс до 16 років із сухою, схильною до подразнень шкірою для догляду і профілактики запальних процесів та при пелюшковому дерматиті, а також у дітей із ксерозом і посттравматичними станами шкіри та дерматитом. Під час застосування крему протягом від 4 до 30 днів подразливих та алергічних реакцій не спостерігали. Підтверджено виражену пом’якшувальну та зволожувальну дію крему та тривале зберігання на шкірі захисного шару.

Дані, отримані під час досліджень, дозволяють дитячим дерматологам рекомендувати ці засоби для використання при пелюшковому дерматиті як монотерапію, так і в комбінації з іншими лікувально-профілактичними заходами. Доведено, що «Цинкодерм бебі» і «Біопантенол бебі» прискорюють регрес клінічних проявів патологічних станів шкіри і сприяють профілактиці рецидивів.

“Фармацевт Практик” #3′ 2017

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ