Лікарські засобиСтатті

Ферменти, сер!

25/06/2017

У «Словнику англійської мови», надрукованому 1755 р., доктор Самюель Джонсон писав про овес як про «крупу, якою англійці годують коней, а шотландці — людей». На що останні справедливо обурилися, мовляв, споживаючи вівсянку, «і люди, і коні стають кращими». Якби тоді було відомо про величезну роль і безумовну користь ферментів для організму людини, то англійці без сумніву погодилися б із шотландцями

Ферменти (або ензими) — це особливі білкові речовини, які беруть участь у багатьох процесах людського організму: регулюють обмін речовин у клітинах, виступають «природними каталізаторами» різноманітних хімічних реакцій, сприяють перетворенню поживних речовин, отриманих з продуктами харчування, в енергію. При вчасному застосуванні ферментів можна попередити розвиток захворювань ще на початковій стадії.

Ферменти синтезуються безпосередньо в організмі людини (панкреатичні ензими) або надходять із їжею (натуральні рослинні ензими). Синтез ферментів сповільнюється, якщо людина проживає в екологічно забрудненій місцевості, потерпає від регулярних стресів, нерегулярно харчується або має значні фізичні навантаження.

Натуральні рослинні ензими мають ряд переваг над панкреатичними ферментами. Рослинні ферменти більш стійкі в широкому діапазоні pH і температур, вони починають «обробляти» їжу вже в шлунку, в той же час як панкреатичні ферменти не працюють у кислому шлунковому середовищі. Завдяки рослинним ферментам у тонку кишку потрапляє вже попередньо переварена їжа. Це знижує навантаження на кишечник і дозволяє поживним речовинам краще засвоюватися.

Стабільну кількість ензимів в організмі можуть забезпечити спеціальні дієтичні добавки, до складу яких входять натуральні рослинні ферменти: азіатський рисовий гриб (Aspergillus oryzae), фруктовий порошок ананасу, інжиру, ківі, папайї, концентрат водоростей спіруліни, а також інші вітамінні та мінеральні речовини. Окрім того, такі добавки чинять системну протизапальну та імуномодулюючу дії. Якщо до складу такої дієтичної добавки входить ще й магній, то ефективність дії ферментних речовин додатково збільшується.

Ферменти — неодмінна складова здоров’я людини!

Реклама добавки дієтичної. Не є лікарським засобом.

“Фармацевт Практик” #6′ 2017

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ