Лікарські засобиСтатті

Флавамед® Макс: ш-ш-шипучий і швидкий

25/11/2017

У родині Флавамед® — радість: у листопаді на світ з’явився новий член дружної сім’ї Флавамед® Макс, сповістивши про свою появу делікатним ш-ш-шипінням. На «новонародженого» небезпідставно покладають великі сподівання, адже це єдиний в Україні ш-ш-шипучий амброксол, який містить діючу речовину в ударній дозі — 60 мг! Флавамед® Макс починає діяти через 30 хв після застосування. До того ж, він швидко абсорбується при пероральному прийомі і має приємний смак!

Вийти із «зачарованого кола» мукостазу

Кашель — це складний рефлекторний акт. Кажучи простіше, кашель допомагає звільнити дихальні шляхи від різних сторонніх речовин — алергенів, бактерій, вірусів, зайвого слизу, тож не завжди варто намагатися зупинити його вже і зараз.

Процес очищення дихального тракту забезпечується також і мукоциліарним кліренсом — природним шляхом очищення дихальних шляхів від алергенів та різних патогенних мікроорганізмів.

Завдяки коливальним рухам війок одношарового багаторядного миготливого епітелію слизової оболонки чужорідні часточки і патогенні мікроорганізми виводяться разом із слизом, який виконує роль фільтра, що постійно оновлюється.

Однак практично всі захворювання дихальних шляхів супроводжуються порушенням нормального функціонування мукоциліарного кліренсу. У здорової людини бронхіальний секрет має низьку в’язкість і легко транспортується дихальними шляхами [1]. Внаслідок бактеріальної чи вірусної інфекції в’язкість і еластичність секрету підвищується: він звужує просвіт бронхів, зупиняє синтез сурфактанта (речовини, що перешкоджає злипанню стінок альвеол), ускладнює дихання та стає поживним середовищем для бактерій. У свою чергу, патогенні мікроорганізми посилюють запалення слизової оболонки, що заново зумовлює загущення слизу, утруднюючи його транспортування, а отже, і очищення дихальних шляхів. Так і утворюється «зачароване коло» мукостазу, вийти з якого можна лише за допомогою розрідження занадто густого слизу. Як зробити це швидко та ефективно?

Потрійний удар від Флавамед® Макс

Порівнюючи Флавамед® Макс з іншими популярними відхаркувальними муколітичними засобами, можна об’єктивно встановити три його вагомі переваги над, скажімо, ацетилцистеїном.

Флавамед® Макс діє абсолютно на всі патогенетичні ланки мукостазу, проявляючи комплексну дію: муколітичну (розрідження густого секрету, що виділяється слизовою оболонкою бронхів, без збільшення його об’єму), секретомоторну (покращання евакуації секрету завдяки відновленню мукоциліарного кліренсу), антиадгезивну (збільшення синтезу сурфактанту, зменшення прилипання мокротиння до слизової оболонки) та місцеву анестезувальну.таблетки Флавамед Макс

Якщо ж вести мову про додаткові переваги препарату, то доцільно звернути увагу на те, що йому притаманні місцевий знеболювальний ефект, а також виражені протизапальні та антиоксидантні властивості.

Крім того, Флавамед® Макс покращує проникнення антибактеріальних засобів у тканини легень і бронхів, чим, певна річ, посилює та прискорює їхній терапевтичний ефект. А от ацетилцистеїн, з огляду на наявність тіолової групи, навпаки — знижує ефективність деяких антибіотиків.

Те, що амброксол дійсно «дружній» до антибіотиків, довели італійські дослідники, які вивчали ефективність комбінованої 7-денної терапії із застосуванням амброксолу в поєднанні з антибіотиками (амоксициліном, еритроміцином або цефуроксимом). Встановлено, що вже через 4 год після початку лікування істотно підвищилась концентрація всіх трьох антибіотиків на фоні прийому амброксолу порівняно з плацебо [2].

Як же використовувати Флавамед® Макс?

Добова доза Флавамед® Макс — 120 мг, тобто дві таблетки по 60 мг. Це особливо зручно для тих, хто працює. За потреби одну таблетку можна розділити на дві частини. Перший ефект від прийому амброксолу настає через 30 хв, що й зазначено в інструкції до препарату. Як і те, що Флавамед® Макс не містить шкідливих барвників і консервантів.

Не зашкодь!

Діюча речовина Флавамед® Макс — амброксолу гідрохлорид — характеризується високим профілем безпеки та хорошою переносимістю. Аби не бути голослівними, наведемо результати масштабного дослідження, яке було проведене у 300 німецьких аптеках.

Дослідники запропонували заповнити спеціальні анкети 2664 відвідувачам аптек із гострим бронхітом (найчастіше учасники опитування скаржилися на продуктивний кашель та застійні явища у легенях), які придбали безрецептурний сироп амброксолу проти кашлю. 97% опитаних оцінили безпеку сиропу амброксолу як «дуже високу» і «високу». Отож, можна підсумувати, що амброксол є лікарським засобом з високим профілем безпеки, який добре переносять хворі.

Література

  1. Чикина С.Ю., Белевский А.С. Мукоцилиарный клиренс в норме и при патологии. — 2012.
  2. Fraschini F. еt al. // Curr. Therap. Res. — 1988; 43: 734–742.

Флавамед Макс

“Фармацевт Практик” #11′ 2017

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ