Лікарські засобиСтатті

Флешмоб «Позбався нежитю швидко»

24/06/2018

Назік® — назальний деконгестант, який усуває набряк слизової оболонки носа за кілька хвилин (початок дії зазвичай настає через 5–10 хв)

Не бракує переконливості

Алергічний риніт — традиційний супутник літа. Зрештою, і звичайний нежить у спеку не дивина — холодне кондиціоноване повітря, протяг у транспорті, тривале купання у водоймі… Причин багато, а наслідок — один. Отож, в аптеках у цю пору більшає відвідувачів, які потерпають від літнього нежитю. Як провізор може їм допомогти?

Основним проявом нежитю є утруднене носове дихання, пов’язане з набряком та ексудацією в слизовій оболонці. Його зумовлює бактеріальне або вірусне запалення.

Деконгестантами називають групу препаратів, що звужують судини слизової оболонки порожнини носа. Деконгестанти зумовлюють стимуляцію адренергічних рецепторів гладких м’язів судинної стінки та в найкоротші терміни зменшують набряк слизової оболонки носа.

На відміну від назальних глюкокортикостероїдів, що починають діяти лише через 6 год після застосування, чи антигістамінних засобів, які взагалі не впливають на набряк слизової оболонки носа, деконгестанти діють вже за кілька хвилин після потрапляння в носові ходи.

Дві складові, три дії

Назік® — назальний спрей, який швидко позбавляє нежитю завдяки інноваційній комбінації двох активних речовин. До його складу входять: ксилометазолін, що усуває закладеність носа, і декспантенол, який прискорює загоєння подразненої слизової оболонки носової порожнини.

Декспантенол — це натуральна активна речовина, аналог пантотенової кислоти (вітаміну B5), що характеризується доброю переносимістю та має відмінні властивості стосовно загоювання ран. Декспантенол, що входить до складу спрею Назік®, прискорює загоювання подразненої слизової оболонки носа, що, своєю чергою, сприяє швидшому відновленню імунної функції та підвищенню опірності до впливу вірусів.

За результатами досліджень доведено, що спеціальна комбінація активних інгредієнтів у спреї Назік® скорочує тривалість риніту порівняно з препаратами, які містять тільки ксилометазолін.

Отже, Назік® проявляє комплексну дію: швидко звільняє від закладеності носа, покращує дихання усього за кілька хвилин і прискорює загоєння подразненої слизової оболонки носа.

Назік

Інформація для спеціалістів у галузі охорони здоров’я. Повна інформація про препарат міститься в інструкції для медичного застосування

Р.П. МОЗ України № UA/9132/01/01.

“Фармацевт Практик” #6′ 2018

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ