Лікарські засобиСтатті

Гуру в боротьбі з хворим горлом

30/04/2018

Гуру — так тепер називають гарного фахівця у будь-якій галузі, людину, яка досконало опанувала свою справу, чи навіть улюбленого вчителя. У перекладі з санскриту «гуру» означає «важливий», «гідний», «видатний», «майстер»

Пошуки гуру чи духовного вчителя у кожного відбуваються по-різному. Одні витрачають усе життя на те, щоб наблизитися до відповіді на свої питання, а іншим для цього вистачає кількох років.

На щастя, у нашому випадку все набагато простіше. Ті, у кого болить горло, можуть знайти свого «гуру» впродовж кількох хвилин. І це — лікарські засоби від болю у горлі для місцевого застосування.

Чому таблетки для розсмоктування ефективніші?

Як альтернативу системним антибіотикам при інфекційних захворюваннях горла фахівці рекомендують антимікробні засоби для місцевого застосування, зокрема, таблетки для розсмоктування.

До переваг місцевих пероральних антимікробних засобів належать швидка доставка діючої речовини до вогнища інфекції та мінімальний системний вплив на організм. Багатьом із них властивий комплексний ефект. Наприклад, препарати, що містять ефірні олії, окрім антисептичної, проявляють ще й протизапальну, пом’якшувальну і зволожувальну дію на слизову оболонку ротової порожнини і глотки. І хоча більшість цих компонентів активні лише відносно бактерій і неефективні щодо вірусів, завдяки високому профілю безпеки їх часто рекомендують для профілактики бактеріальних ускладнень при ГРВІ.

Насолоджуймося весною без болю у горлі

Отож, подолати біль у горлі швидко та ефективно допоможуть препарати місцевої дії (льодяники). Комбіновані антисептики, впливаючи безпосередньо на місце ураження, за рахунок місцевої дії їх концентрація у крові мінімальна, а тому побічні ефекти виникають дуже рідко.

До їхнього складу можуть входити місцеві анестетики, компоненти з анальгетичним ефектом, ефірні олії, аскорбінова кислота для активізації роботи імунної системи.

Наприклад, антибактеріальні компоненти широкого спектра дії — 2,4-дихлорбензиловий спирт, амілметакрезол і левоментол — полегшують біль у горлі та зменшують дію бактерій. 2,4-Дихлорбензиловий спирт чинить бактеріостатичну дію за рахунок зневоднення бактеріальної клітини. Левоментол доповнює дію двох інших складових анальгезивним ефектом, зумовленим стимуляцією холодових рецепторів слизової оболонки.

Таблетки для розсмоктування справді допоможуть насолоджуватися весною без надокучливого болю в горлі.

Інформація для спеціалістів у галузі охорони здоров’я.

Р.П. № UA/7673/01/01, № UA/10762/01/01, № UA/10972/01/01, № UA/7674/01/01.

“Фармацевт Практик” #4′ 2018

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ