Лікарські засобиСтатті

І застуда відступить

26/11/2014

Ще вранці начебто все було гаразд: в органайзері — розписані плани на робочий день, потім — хатні клопоти, уроки з дітьми, а надвечір… Підвищилася температура, з’явились кашель, біль у горлі, слабкість і втома, заклало ніс. Привіт, застудо!

За статистикою, застудні захворювання є Flucold_blockнайчастішою причиною звертань пацієнтів до сімейних лікарів,
адже в Україні щорічно реєструють близько 10 млн таких випадків. Зазвичай дорослих впродовж року вони вкладають у ліжко 2–4 рази, дітей — трохи частіше. Відповідно, левова частка відвідувачів аптек запитує у провізорів препарати для лікування застуди.

Застудою прийнято називати різноманітні гострі респіраторні захворювання (ГРЗ), що частіше спричиняють віруси, рідше — бактерії. Симптоми гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ) поділяють на дві великі групи: місцеві — нежить, кашель, біль у горлі тощо, та загальні — підвищення температури тіла, головний біль, загальна слабкість, ниючий біль у м’язах, кістках і великих суглобах.

З огляду на те, що інфекції верхніх дихальних шляхів супроводжуються рядом симптомів, у комплексному лікуванні ГРВІ разом з препаратами прямої противірусної дії доцільно застосовувати багатокомпонентні засоби для симптоматичної терапії. Ці препарати проявляють комплексний ефект, поєднуючи обезболювальну, протизапальну, жарознижувальну та антигістамінну дію. До їх складу часто входить парацетамол — ненаркотичний анальгетик, що має протизапальну та антипіретичну активність. Поєднання цієї діючої речовини з психостимулятором кофеїном посилить терапевтичний ефект нестероїдного протизапального препарату та буде стимулювати центральну нервову систему, підвищуючи працездатність, покращуючи пам’ять і концентрацію уваги. Додавання хлорфеніраміну допоможе усунути набряк слизової оболонки носа та полегшить носове дихання. Фенілпропаноламін звузить судини і зменшить алергічні прояви і закладеність носа.

Не варто нехтувати ні лікуванням, ні профілактикою вірусних інфекцій. До профілактики ГРВІ слід приступати якомога раніше, коли сезон простудних захворювань тільки починається.

Інформація для спеціалістів у галузі охорони здоров’я . Повна інформація міститься в інструкції для медичного застосування препарату.

Р.С. МОЗ № UA/6266/01/01 від 13.04.2012

Інструкція для медичного застосування препарату Флюколд-N, таб.

“Фармацевт Практик” #11′ 2014

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ