Лікарські засобиСтатті

Ліки для пана Ганса

18/12/2016

ІСТОРІЇ ПРОВІЗОРІВ

Чекайте кожного місяця нову цікаву історію!

Для нашої аптеки-музею відвідувачі-іноземці не дивина. Звикли і навіть поспілкуватися можемо. Але цій переполоханій екскурсійній групі явно потрібна допомога, а не розповідь про історію середньовічної фармації.
«Das Leben ist kein Ponyhof», — мовив кремезний німець із розгубленими очима, по вуха закутаний величезним шарфом. «Життя — не манеж, де катаються на поні», — на автопілоті переклав знервований гід і пояснив, що пан Ганс відстав від своєї групи та годину блукав вузькими вуличками, поки знайшов їх знову. «Розхвилювався, сердешний, бачте, навіть спітнів від хвилювання, руки трохи тремтять. І це ще не все. Через тиждень на німецького гостя чекає авіапереліт додому, а його страх перед літаками межує з панікою. Допоможіть нам, будь ласка»

Перевірене — найкраще

Поки я обмірковувала, чим зарадити несподіваним гостям, очі пана Ганса, який байдуже розглядав аптечні вітрини, раптом радісно спалахнули. «Ja, ja». Знайома жовто-зелена упаковка з квітками валеріани та звіробою, німецького виробництва, здається, вже майже повернула йому душевну рівновагу.

Чесно кажучи, такій реакції я нітрохи не здивувалася, адже цей протистресовий лікарський засіб відомий у Німеччині вже понад 35 років та належить до тих медикаментів, які німецькі відвідувачі аптек запитують найбільш часто. А це для педантичних та серйозних німців означає лише одне — він ефективний, безпечний і надійний.

Валеріана та звіробій: новий дует старих знайомих

До сучасних седативних лікарських засобів висуваються дві основні вимоги: проявляти заспокійливу дію, стабілізувати емоційний стан, проте не викликати сонливості і «загальмування».

Таким критеріям сповна відповідає натуральний препарат на основі екстрактів двох цілющих лікарських рослин — валеріани і звіробою. Завдяки ретельно розрахованій комбінації, екстракти доповнюють і посилюють терапевтичні ефекти один одного.

Валеріана (до речі, у перекладі з латини valere означає «бути здоровим») традиційно застосовується для заспокоєння, зменшення збудливості і вгамування прискореного серцебиття. Вона допомагає подолати напруження та стрес, покращує засинання та якість нічного сну. До того ж валеріана чинить спазмолітичну дію, тобто усуває спазми у животі, спричинені стресом.

Звіробій у сучасній фармації використовується як природний антидепресант із тонізуючою дією. Він стабілізує емоційний стан, допомагає зберігати дієвість і посилює працездатність. До того ж, звіробій нейтралізує зайву сонливість яку може викликати валеріана, коли її застосовують без звіробою.

Відтак, до безумовних переваг лікарського засобу на основі комбінації екстрактів валеріани і звіробою (до слова, це єдиний в Україні готовий препарат з таким складом) можна зарахувати ефективне усунення занепокоєння і стривоженості та водночас підвищення працездатності і покращення настрою.

Важливо, що цей препарат завдяки подвоєній дії валеріани та звіробою не впливає на швидкість реакції, тому його можна без застережень вживати і звичайним людям, і представникам професій, які вимагають максимальної концентрації уваги і миттєвого реагування на критичні ситуації.

Отож, пан Ганс справді може бути впевненим: його переліт додому мине спокійно, без зайвих хвилювань. І якщо вже пану Гансу знадобився заспокійливий засіб, то що казати нам. У наш напружений час, коли потрібно бути врівноваженим, спокійним та мати терпіння не на один рік, такий препарат у жовто-зеленій упаковці з квітами є просто незамінним. Він допоможе в тонусі пережити наші нелегкі (і такі нервові!) часи.

Седаристон

Інформація для медичних та фармацевтичних працівників. Повна інформація про лікарський засіб міститься в інструкції для медичного застосування.

Р.П. № UA/13150/01/01. Інструкція для медичного застосування препарату Седаристон, капсули

“Фармацевт Практик” #12′ 2016

 

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ