Лікарські засобиСтатті

Лікуватись з приємністю

26/08/2015

Коли нездужає дитина, думати про щось інше просто неможливо: аж серце стискається, коли торкаєшся її гарячих щічок і до нестями лякаєшся кожного нового нападу задушливого кашлю. Нехай не слухається, бешкетує, але буде здоровою! Тому хочеться чим швидше підняти маля з ліжка, знову почути його дзвінкий веселий голос та тупотіння маленьких ніжок

Знову кашель…

Практично кожне застудне захворювання у дітей супроводжується сухим або вологим кашлем. Тепер ми усі добре знаємо, що кашель є захисною реакцією організму на ті чи інші подразники, які потрапляють у дихальні шляхи. Це може бути пил, холодне повітря, чужорідне тіло або слиз, що утворюється внаслідок згубного впливу вірусів і бактерій на слизову оболонку дихальних шляхів.

Втім, іноді кашель у маляти може й не викликати занепокоєння у батьків. Скажімо, якщо він виникає у не застудженої дитини час від часу вранці, адже нормою вважається відкашлювання до 10 разів на день.

Якщо ж кашель порушує звичний спосіб життя дитини, не дає їй повноцінно висипатися вночі, то, певна річ, потрібно шукати причину його виникнення і правильно лікувати. За характером кашлю можна дізнатися, в якій частині дихальних шляхів зародився патологічний процес і що саме його зумовило.

При усуненні причини подразнення слизових оболонок дихальних шляхів і збудження кашльових рецепторів кашель відступить.

Зручно, смачно, ефективно

Mom_and_sonКожна мама знає, як нелегко примусити маля проковтнути гіркі ліки, а якщо до того ж таблетка ще й велика за розміром, то кожен прийом препаратів перетворюється на тривалу неприємну процедуру як для хворої дитини, так і для батьків.

Тому варто звернути увагу на ті лікарські засоби від кашлю, які випускаються у рідкій формі, зокрема, сиропи.

Сиропи легше дозувати, що є дуже важливим при лікуванні дітей першого року життя, та й активного спротиву в малечі солодка ароматна рідина зазвичай не викликає.

Другий важливий момент — склад лікарського засобу від кашлю. Оскільки нам потрібно вилікувати дитину, перевагу варто надавати сиропам, виготовленим на основі натуральної сировини, тобто лікарських трав.

Чебрець, алтея, солодка — це ті рослини, які здавна використовуються у народній і традиційній медицині та ефективні при мокрому та сухому кашлі. Спробуйте і нехай ваша дитина буде здоровою!

 

І лікує, і смакує

Можливо, це звучить трохи дивно, але в моїй пам’яті дитячі застуди не залишили аж надто неприємних емоцій. Скоріше навпаки. Любу донечку вкладали у м’яке, тепле і зручне ліжко та охоче виконували усі її забаганки. Мама читала вголос про пригоди Незнайка, тато поспішав на ринок за «вітамінами», а з кухні долинав запаморочливий запах яблучної шарлотки — це бабуся старалася догодити хворій онучці. Та що там казати, навіть традиційний Пертусин від кашлю на смак швидше нагадував цукерку, аніж гіркі ліки. Тому, коли раптом застудилася моя донечка, одразу ж згадала про сироп Пертусин

Сиропчикові сподобалось би

Втім, в аптеці не тільки підтримали мій вибір, але й розповіли про всю лінійку сиропів на рослинній сировині, які пропонує Запорізька фармацевтична фабрика «Віола», причому за цілком доступною ціною. А яскраві пляшечки з цими сиропами нагадали мені Незнайкового приятеля Сиропчика, товстенького коротульку у картатому костюмчику, який понад усе полюбляв солодкі сиропи.

Сиропи у фармації — це так звані рідкі лікарські форми, призначені для внутрішнього застосування. Їх використовують окремо або додають до складу інших лікарських форм, аби приховати гіркі чи кислі на смак лікарські речовини. Як правило, при виготовленні сиропів найчастіше використовують простий цукор.

Натуральний — значить безпечний

Сироп Пертусин, виробництва фармацевтичної фабрики «Віола», виготовлений на основі екстракту трави чебрецю, що має Solodka_Pertussin_Altey_Violaхороші відхаркувальні властивості. Тому його рекомендують у комплексі інших препаратів при лікуванні запальних захворювань верхніх дихальних шляхів, зокрема, трахеїту і бронхіту, а також пневмонії і коклюшу у дітей.

Якщо дитину турбує вологий кашель, краще спинитися на препараті виробництва фармацевтичної фабрики «Віола» Алтеї кореня сироп, який сприяє відхаркуванню та ефективно виводить в’язке мокротиння при гострому і хронічному бронхіті, бронхіальній астмі, пневмонії, запальних і незапальних захворюваннях верхніх дихальних шляхів.

Корінь солодки небезпідставно вважається ефективним засобом від кашлю і в традиційній, і в народній медицині. Якщо пожувати корінь цієї рослини, то можна заспокоїти навіть дуже сильний напад кашлю. Сироп, виготовлений на основі солодки, стимулює відхаркування мокротиння при інфекційно-запальних хворобах верхніх дихальних шляхів та полегшує перебіг основного захворювання.

Осінь щойно розпочалася, проте з дощами і холодом хоч-не-хоч, а прийдуть сезонні застуди. Без ліків не обійдешся, то вже краще знайти засоби натуральні і нешкідливі для дитини. Окрім того, що сиропи, виготовлені на рослинній сировині, є ефективними при лікуванні різних видів кашлю, вони приємні на смак та легко ковтаються, тому можна не сумніватися, що навіть найвередливіша дитина не сприйматиме лікування сиропами як обтяжливі процедури. Тим більше, коли ви розкажете їй про Сиропчика…

 

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Реклама лікарських засобів. Перед застосуванням необхідно ознайомитися з інструкцією.

Р.П. № UA/11622/01/01 Інструкія для медичного застосування препарату Солодки кореня сироп

Р.П. № UA/7656/01/01 Інструкція для медичного застосування препарту Пертусин, сироп

Р.П. № UA/11860/01/01 Інструкція для медичного застосування препарату Алтеї кореня сироп

 

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ