Статті

Медова косметика, або Чого бракує шкірі та волоссю?

25/02/2017

Взимку нашій шкірі та волоссю як ніколи бракує вітамінів та різних поживних речовин, тому саме час подбати про їхнє поповнення в організмі.

Мед — це унікальний природний продукт, цілющі властивості якого люди використовують дуже давно. Властивості меду пояснюються його багатим хіміко-біологічним складом. Він містить вуглеводи (75–80%) — фруктозу, глюкозу, сахарозу; фолієву кислоту, провітамін А, вітаміни групи В, вітаміни С, Е і К; мікроелементи — калій, кальцій, магній, мідь

Проти випадання волосся

Для волосся мед найчастіше використовують як компонент при приготуванні масок у домашніх умовах. Мед насичує волосся вітамінами і мікроелементами, завдяки чому воно зміцнюється, виглядає здоровим і блискучим.

Особливо корисним мед буде для ламкого, тонкого, ослабленого і тьмяного волосся. У комбінації з іншими продуктами він добре живить, зволожує, перешкоджає випаданню, відновлює структуру волосся по всій довжині.

Медові маски покращують кровообіг у клітинах шкіри голови, що, своєю чергою, активізує ріст волосся і зміцнює волосяну цибулину.

При посіченому волоссі медові маски рекомендують робити двічі на тиждень.

Читайте також: Долой шампунь? Новый тренд в уходе за волосами

Результат від масок на основі меду особливо помітний на світлому волоссі — він відтіняє русяві пасма та наповнює їх природним блиском.

До медових масок для волосся з метою посилення їхнього впливу на чуприну прийнято додавати жовток, коньяк, кефір, оливкову олію, лимонний або цибулевий сік.

Проти прищів і подразнень

Мед позитивно впливає на шкіру обличчя, а саме: живить, зволожує; усуває подразнення і прищі завдяки протизапальним властивостям; тонізує; поліпшує кровообіг; стимулює регенерацію тканин і оновлення клітин; омолоджує і підтримує шкіру в тонусі.

subscribe

Відповідно до додаткових компонентів маски для обличчя на основі меду підходять для всіх типів шкіри. Проте насамперед вони рекомендовані для сухої, зів’ялої шкіри, з метою лікування прищів, для живлення і відновлення тьмяної і схильної до лущення шкіри.

Протипоказаннями для використання домашніх засобів, виготовлених на основі меду, є алергія на цей продукт та розширені судини. У всіх інших випадках медова косметика принесе тільки користь

Читайте также: Советы косметолога: уход за чувствительной кожей в холодный период

“Фармацевт Практик” #1′ 2017

 

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ