Новини

МОЗ оновило Реєстр препаратів у програмі “Доступні ліки” (лютий 2019)

Новини

МОЗ оновило Реєстр препаратів у програмі “Доступні ліки” (лютий 2019)

01/02/2019

1 лютого 2019 р. МОЗ України затвердило новий перелік препаратів у програмі “Доступні ліки”. Відтепер для лікування серцево-судинних захворювань, цукрового діабету 2-го типу та бронхіальної астми пацієнти зможуть отримати 64 безоплатних препарати.

Доступні ліки повний перелік (2019)

Завантажити  Реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню станом на 1 лютого 2019 року

Преглянути відповідний Наказ МОЗ України від 01.02.2019 №265

До оновленого реєстру ліків увійшли 258 препаратів, 64 з яких пацієнти зможуть отримувати безоплатно, інші – з невеликою доплатою. Найдешевший препарат, що на 100% відшкодовує держава, коштує 4,76 грн, найдорожчий – 898,22 грн.

Завдяки перегляду переліку препаратів програми, виробники знизили ціни на 37 торгових найменувань лікарських засобів. Найбільше зниження ціни на препарат сягнуло 45%.

На наступні півроку фармвиробники гарантують 39 млн упаковок препаратів для пацієнтів, з них 16 млн упаковок пацієнти зможуть отримати безоплатно.

Для того, щоб отримати препарати за цією програмою, потрібно звернутись до лікаря, отримати правильно виписаний рецепт із зазначенням діючої речовини, прийти до аптеки, що бере участь у програмі, та отримати обрані ліки.

З 1 квітня 2019 року контрактувати аптечні заклади та відшкодовувати вартість відпущених лікарських засобів в рамках програми «Доступні ліки» будуть не заклади охорони здоров’я чи муніципалітети, а безпосередньо один головний оператор бюджетних коштів — Національна служба здоров’я України. Також у квітні в рамках програми має почати роботу електронний рецепт.

Базова інформація про програму “Доступні ліки”

Офіційний сайт програми “Доступні ліки”: https://liky.gov.ua

Карта аптек, що беруть участь в програмі “Доступні ліки”: https://goo.gl/dCEMCw

Програма “Доступні ліки” працює з квітня 2017 року. За цей час пацієнти із серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою або діабетом 2-го типу отримали ліки за понад 32 млн рецептів на суму понад 1,6 млрд грн.

Джерело: прес-центр МОЗ України

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ