Лікарські засобиСтатті

Про нежить і любоff

17/09/2016

ІСТОРІЇ ПРОВІЗОРІВ

Чекайте кожного місяця нову цікаву історію!

«Думав, дихати без неї не можу, а виявилось — нежить», — пожартував, цитуючи мого улюбленого Челентано (пам’ятаєте «Приборкання непокірного»?) відвідувач аптеки. І хто ж це у нас такий дотепний? Відвела очі від монітора і мало не втратила свідомість. По той бік віконця усміхався приголомшливий хлопець

Врятувати красунчика

У нього все було ідеальним — зріст, густа чуприна, блакитні очі. О-о-о… Лише голос спотворював відчутно закладений від застуди ніс: «Мені б щось від дасдуди. А нежить сам минеться…».

Дарма легковажите, шановний. Вам подобається шморгати, дихати ротом, страждати від головного болю і не відчувати смаку їжі? Ніколи не повірю. Крім того, чим довше ви не зможете дихати вільно, тим вищий ризик появи набагато важчих ускладнень.

Коли слизова оболонка носа набрякає, у носі накопичується слиз, який стає сприятливим середовищем для розвитку шкідливих мікроорганізмів. Гайморит, синусит, отит, перехід риніту в хронічну форму — ось лише деякі наслідки «безневинного» нелікованого нежитю. А дихання ротом провокує пересихання слизової оболонки вже у дихальних шляхах — тут і до бронхіту недалеко. Тепер ви зрозуміли, що нежить таки треба лікувати?

Розумний вибір

Лікарські засоби від нежитю, які я вирішила запропонувати своєму особливому відвідувачеві — краплі або спрей, є порівняно новими для нашого ринку, оскільки з’явилися в аптеках лише торішньої осені. Однак за цей рік ми не раз змогли переконатися, що німецька якість — це не порожні слова. І краплі, і спрей діють швидко та ефективно.

Ксилометазолін — добре перевірена діюча речовина цього засобу — забезпечує його тривалу дію впродовж 12 год. Це важливо, оскільки надміру часте застосування призводить до звикання слизової оболонки до інших ліків.

Додатковою перевагою саме цих крапель та спрею від нежитю є те, що на відміну від інших вони не пересушують слизову оболонку носа. Вдається це завдяки спеціальному зволожувальному комплексу, складові якого є цілком природними для нашої слизової оболонки (вони є її частиною і якраз відповідають за достатній вміст вологи). Саме тому зволоження відбувається природним шляхом.

Що стосується форми лікарського засобу, то й тут маємо вибір. І краплі, і спрей від нежитю однаково дієві та безпечні, тож на чому саме спинитися, залежить від особистих вподобань хворого. Підібрати німецький засіб від нежитю можна для кожного в родині — і для дорослих, і для малечі.

Хоча мій співрозмовник, судячи з нового і модного вбрання, аж ніяк не скидався на людину з фінансовими труднощами, ціна на запропонований німецький препарат від нежитю його приємно здивувала. Бо й справді, навіщо платити зайве?

…До речі, про любоff. Тримайте за мене кулачки — у нас у суботу з красунчиком перше побачення.

евкабал

Інформація для медичних та фармацевтичних працівників. Повна інформація міститься в інструкції для медичного застосування.

Р.П. № UA /13241/01/01. Інструкція для медичного застосування препарату ЕВКАБАЛ ® краплі 

Р.П. № UA/13241/01/02. Інструкція для медичного застосування препарату ЕВКАБАЛ® краплі для дітей

Р.П. № UA/13241/02/01. Інструкція для медичного застосування препарату ЕВКАБАЛ® спрей

“Фармацевт Практик” #9′ 2016

 

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ