Лікарські засобиСтатті

Скупий платить двічі

12/12/2017

Зекономивши на дешевих панкреатинах із сировини невідомого походження, ми наражаємося на небезпеку не тільки погіршити травлення, але й набути інші недуги

Шлях до здоров’я — через добре травлення

Травлення — один із найбільш життєво важливих процесів у людському організмі. Правильне травлення поділяється на кілька етапів — обробка їжі, всмоктування і засвоєння отриманих поживних речовин, видалення продуктів розпаду з організму. Збій на будь-якій із цих стадій призводить до проблем і патологій.

На жаль, нині важко знайти людину, яка б час від часу не скаржилася на шлункову або кишкову диспепсію, що супроводжує різні захворювання травної системи і свідчить про розлад травлення. До ознак першої належать відчуття важкості та переповнення у шлунку, швидкого насичення, нудота, відрижка. Друга проявляється здуттям живота, буркотінням, нестійкими випорожненнями.

Травлення — це складний багатоетапний фізіологічний процес, що ґрунтується на ферментативному розщепленні складних молекул їжі на прості. Він відбувається передовсім завдяки ферментам, які виробляє підшлункова залоза. Саме тому ферментна терапія є найпоширенішим способом лікування багатьох захворювань органів травлення.

Слід відзначити, що чимало людей, які вважають себе майже здоровими, також періодично потерпають від симптомів шлункової і кишкової диспепсії, що, зрештою, і не дивно. Перманентні стреси, неправильне харчування (важка їжа із надлишком жирів і вуглеводів), шкідливі харчові добавки — консерванти, ароматизатори, згущувачі, підсилювачі смаку — спричиняють дискомфорт у шлунку практично у кожного з нас.

Мезим: ферментів забагато не буває

Мезим форте 10 000/20 000 — сучасний ферментний препарат для покращання травлення. Його діючу речовину (панкреатин) одержують з підшлункової залози свиней. Порівняно з іншими дешевими панкреатинами, виготовленими із сировини невідомого походження, активність Мезиму ніколи не може бути нижчою від заявленої. Збалансований ферментний склад, якість і безпека та водночас гарантований вміст фізіологічного свинячого панкреатину — переваги, які залишають далеко позаду всіх конкурентів цього безерецептурного лікарського засобу.

Більш того, гарантований вміст винятково фізіологічного свинячого панкреатину зводить до нуля ризик інфікування пріонами — збудниками губчастої енцефалопатії. А дозування 10 000 і 20 000 дає змогу вибрати адекватну і ефективну дозу лікарського засобу для кожного пацієнта.

Ферменти, що входять до складу панкреатину, беруть участь у розщепленні жирів, білків і вуглеводів. Зокрема, ліпаза розщеплює жири до гліцерину і жирних кислот, трипсин — білки до амінокислот, амілаза — крохмаль до олігосахаридів. Взаємодіючи, активні речовини препарату ефективно усувають симптоми порушення травлення, насамперед біль і дискомфорт у шлунку, та зменшують навантаження на підшлункову залозу.

При больовій формі хронічного панкреатиту, а таку виявляють в 20% випадків, коли ферментів в організмі виробляється недостатньо, порушується перетравлювання їжі (мальдигестія) і всмоктування поживних речовин (мальабсорбція), Мезим форте 10 000/20 000 ефективно усуває біль, компенсує екзокринну недостатність і створює так званий функціональний спокій підшлунковій залозі. При комплексному лікуванні загострення хронічного панкреатиту із застосуванням цього лікарського засобу досягається ранній та стійкий терапевтичний ефект. Водночас порівняно з капсульованими ферментами таблетований Мезим краще знеболює і практично не спричиняє закрепів.

Препарат не містить жовчі, отже, його можуть приймати пацієнти при наявності чи підозрі на жовчнокам’яну хворобу.

Реклама безрецептурного лікарського засобу. Перед прийомом ознайомтесь з інструкцією для медичного застосування Мезим® форте 10000 від 13.05.2013 № 367 та проконсультуйтесь з лікарем. Діюча речовина: 1 таблетка кишковорозчинна містить порошку із підшлункових залоз (свиней) 125 мг. Показання для застосування. Захворювання, які супроводжуються порушеннями процесу перетравлювання їжі у зв’язку з недостатнім виділенням травних ферментів підшлунковою залозою.

Р.П. МОЗ України № UA/7977/01/01. Інструкція для медичного застосування препарату МЕЗИМ® ФОРТЕ 10 000, таблетки, вкриті оболонкою, кишковорозчинні

“Фармацевт Практик” #12′ 2017

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ