Лікарські засобиСтатті

Сорцеф — антибактеріальна суспензія для дорослих і дітей

17/11/2019

Сусідка бідкалась: «Що за напасть? Не можу знайти в жодній аптеці суспензію цефіксиму!». У неї троє дітей, яких вона ретельно оберігає від інфекційних хвороб. Та й їй самій треба бути постійно у тонусі, щоб піклуватись про свою дружню та гамірну родину. На щастя для заклопотаної сусідки у мене була добра новина

Сорцеф: заспокійлива новина

Моя сусідка справді має рацію, переймаючись турботою про захист своєї родини, адже контакти дітей в дитячих садках та школах підвищують небезпеку інфекційних хвороб. Я заспокоїла її повідомленням, що в аптеках тепер можна придбати суспензію Сорцеф. Це препарат від європейського виробника, що містить цефіксим. Можна придбати і таблетки, але я знаю її дітей — вони ні за що не погодяться ковтати пігулки, а от на лікування кремовою суспензією з приємним апельсиновим смаком — то вже інша справа. І маму, і дітей особливо тішить те, що суспензію Сорцеф можна приймати всього раз на добу. Цей лікарський засіб характеризується широким антимікробним спектром. Серед суспензій цефіксиму європейських виробників тільки Сорцеф зараз наявний в українських аптеках у формі цефіксиму тригідрату об’ємом 60 та 100 мл. Експерти стверджують, що цефалоспорини третього покоління належать до найбільш вживаних у світі антибактеріальних засобів для системного застосування за призначенням лікаря.

Інфекційні захворювання під прицілом

Суспензію Сорцеф застосовують для лікування інфекційно-запальних захворювань дихальних та сечових шляхів. Лікарі рекомендують її у трьох випадках. По-перше, при інфекціях верхніх дихальних шляхів та ЛОР-органів, у тому числі отиті, синуситі, фарингіті і тонзиліті бактеріальної етіології. По-друге, у випадку інфекцій нижніх дихальних шляхів, зокрема бронхіту. По-третє, для лікування неускладнених інфекцій сечових шляхів, у тому числі циститу, уретриту і пієлонефриту. Діюча речовина Сорцефу — антибіотик групи цефалоспоринів третього покоління цефіксим, що проявляє значну бактерицидну активність відносно широкого спектра грампозитивних і грамнегативних мікроорганізмів. Препарат виявляє клінічну ефективність при лікуванні інфекцій, спричинених найбільш частими патогенними мікроорганізмами, включаючи Streptococcus pneumoniae, S. pyogenes, Escherichia coli, Proteus mirabilis, Haemophilus influenzae, Branhamella catarrhalis, Klebsiella spp. і Enterobacter spp.

Сорцеф: підійде дорослим і дітям

Перед застосуванням суспензію слід добре збовтувати і дозувати рідину мірною ложкою. Для дітей віком від 6 міс до 12 років з масою тіла до 50 кг доза становить 8 мг/кг на добу одноразово, для дорослих і дітей старше 12 років — 400 мг/добу. Після застосування рекомендовано сорцефпрополоскати рот водою або запити рідиною в достатній кількості. Пацієнтам із цукровим діабетом слід враховувати, що у 5 мл розведеної суспензії міститься 2,5 г сахарози. Зручно те, що прийом їжі суттєво не впливає на всмоктування цефіксиму, тому його можна вживати в будь-який момент. Максимальна концентрація препарату в крові досягається через 2,5–4,5 год після перорального прийому. Період напіврозпаду становить 3–3,5 год. З організму цефіксим виводиться в основному в незміненому вигляді із жовчю (60%) та сечею (40%). Зазвичай курс лікування становить 7 днів, за необхідності його можна подовжити до 14 днів. При лікуванні неускладненого циститу курс лікування займає 3 дні. Приготовлену суспензію можна зберігати протягом 14 днів при температурі не вище 25 °С.


Знайти СОРЦЕФ в аптеках України


Сорцеф: безпека застосування

Особливо слід відзначити, що для Сорцефу не характерна велика кількість протипоказань до застосування. Основна проблема може бути пов’язана тільки з індивідуальною гіперчутливістю до компонентів препарату. У пацієнтів з підвищеною чутливістю до антибіотиків пеніцилінового та цефалоспоринового рядів можливе виникнення перехресних алергічних реакцій. Цефіксим слід застосовувати з обережністю пацієнтам зі значно порушеною нирковою функцією та змінами з боку травного тракту. Проте це застереження стосується всіх антибіотиків широкого спектра дії. Незважаючи на відсутність даних про виділення цефіксиму в грудне молоко, препарат не рекомендовано застосовувати в період вагітності та годування груддю, окрім випадків, коли очікувана користь для вагітної перевищує потенційний ризик для плода. Пацієнтам літнього віку можна призначати препарат у таких саме дозах, як і іншим дорослим. Завжди пам’ятайте, що Сорцеф необхідно застосовувати тільки за рекомендацією лікаря.

Ефективність Сорцефу підтверджено результатами досліджень, відгуками пацієнтів та досвідом лікарів. Суспензія Сорцефу не тільки забезпечить дієвий антибактеріальний захист пацієнтам, але й стабільність аптекам. Серед переваг препарату слід відзначити доступність, зручну форму випуску та помірну ціну. У провізорів тепер є достойна пропозиція для лікування інфекційних хвороб за допомогою суспензії європейської якості за виваженою ціною

Повна інформація міститься в інструкції для медичного застосування лікарського засобу, даний матеріал призначений для спеціалістів охорони здоров’я і для розповсюдження на спеціалізованих медичних заходах та для публікації в спеціалізованих медичних виданнях.

Р.П. № UA/11157/02/01 та  UA/11157/01/01.

“Фармацевт Практик” #11′ 2017

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ