Лікарські засобиСтатті

Стоп! Яка застуда?

19/11/2017

Так, і що там у нас на завтрашній день? О 9-й — нарада у шефа, о 12-й — затвердження плану на наступний місяць, о 15-й — зустріч із замовниками. Ввечері — тренажерний зал і чаювання з подругами. О 22-й — перші симптоми застуди.
Стоп! Яка застуда? Я не маю на неї часу!

Осінні «зловмисники»

Осінь — сезон найвищої активності вірусів. У цю пору року особливо непереливки людям з ослабленим імунітетом. До них умить «чіпляються» всілякі осінні неприємності — нежить, кашель, біль у горлі. Але навіть загартованим здорованям, що прискіпливо дбають про своє здоров’я, час від часу осінь підносить не надто приємні сюрпризи. Чому? Бо ж навіть найменше переохолодження зумовлює спазм судин, що, своєю чергою, порушує кровопостачання слизової оболонки дихальних шляхів. Отже, в організмі знижується концентрація захисних речовин та активізуються віруси і бактерії, які до того безсимптомно жили в носоглотці, або ж приєднується інфекція ззовні.

Неправильне лікування застуди

1. Прийом антибіотиків при перших ознаках ГРВІ без призначення лікаря. Вони діють системно, порушують баланс мікрофлори кишечнику та провокують дисбактеріоз, який загрожує серйозним ослабленням імунітету.

2. Застосування жарознижувальних препаратів при найменшому підвищенні температури тіла. Температура свідчить про те, що організм опирається захворюванню. Знижуючи її без потреби, ми навстіж «відкриваємо двері» для вірусів і бактерій.

Правильне лікування застуди

Застосування місцевих засобів від кашлю і болю у горлі.

При кашлю добрий ефект дають лікарські препарати у формі пастилок, діючою речовиною яких є амброксолу гідрохлорид. Такий муколітичний засіб полегшує виділення мокротиння, а отже, діє швидко. Пастилки особливо зручні для тих, хто веде активний спосіб життя.

При болю у горлі кращим вибором буде місцевий комбінований антисептик. Впливаючи безпосередньо на місце ураження, він майже не всмоктується у кров і практично не спричиняє серйозних побічних ефектів.

Таблетки для розсмоктування містять три активні речовини: 2,4-дихлорбензиловий спирт, амілметакрезол і левоментол. Перші два компоненти (антисептики локальної дії) перешкоджають росту і розмноженню бактерій у порожнині рота і горла, оскільки є активними щодо широкого спектра грампозитивних і грамнегативних бактерій, а також чинять протигрибкову дію. Левоментол доповнює дію двох попередніх компонентів знеболювальним ефектом, що полягає у стимулюванні холодових рецепторів слизової оболонки.

Поєднуючи пастилки від кашлю з таблетками для розсмоктування від болю у горлі, можна швидко та ефективно позбутися основних проявів застуди.

 

Інформація для спеціалістів у галузі охорони здоров’я. Повна інформація про препарати Нео-Бронхол та Нео-Ангін міститься в інструкціях для медичного застосування.

Р.П. № UA/4003/01/01 від 24.05.2013; № UA/7673/01/01, № UA/10762/01/01,
№ UA/10972/01/01, № UA/7674/01/01.

“Фармацевт Практик” #11′ 2017

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ