Лікарські засобиСтатті

Стопдіар: сезон відпусток

02/08/2017

Коли приходить літо, всі чекають сонечка, зелені та відпочинку, але ніхто не очікує діареї. Однак лікарі і фармацевти добре знають, що діарея «відкриває свій сезон» разом із сезоном відпусток. Спеціалістам також відомо, як зарадити цій проблемі

Є декілька причин зростання частоти виникнення проносу з початком літа. По-перше, по мірі підвищення температури продукти псуються швидше і потребують посиленої уваги до умов та термінів зберігання. По-друге, в літню пору активізуються бактеріальні шлункові інфекції. По-третє, в раціоні збільшується доля овочів та фруктів, а деякі люди дуже чутливо реагують на зміни у харчуванні. І нарешті, влітку настає пора відпусток і подорожей, а це означає кардинальні зміни не тільки у харчуванні, але й в якості води та способі життя. На дачі причинами діареї найчастіше стають купання в забруднених водоймах або немиті овочі та фрукти. У подорожах рідними просторами небезпека чатує у закладах громадського харчування, особливо у фастфудах. А в далеких екзотичних країнах діарея підступно атакує після вживання незвичних напоїв та наїдків. Влітку провізорам практично кожного дня доводиться чути ті самі питання стосовно діареї та засобів її лікування, найпоширеніші з яких наведемо нижче.

Як зупинити діарею?

На це питання відвідувачів аптеки досвідчені провізори вже мають готову відповідь — капсули Стопдіар виробництва компанії «Гедеон Ріхтер». Це вірний вибір при інфекційній діареї. Потужна антибактеріальна дія препарату спрямована безпосередньо на причину діареї. Діючою речовиною Стопдіару є кишковий антисептик ніфуроксазид, який протистоїть хвороботворному впливу більшості збудників кишкових інфекцій. Завдяки особливим фармакокінетичним властивостям капсули чинять виключно ентеральну антисептичну дію. Препарат прицільно і швидко діє на патогенну мікрофлору, при цьому не впливає системно на роботу травного тракту.

Як швидко досягти бажаного результату?

Коли мова йде про діарею, то пацієнти вимагають негайної допомоги та лікарського засобу швидкої дії. Ця справа не терпить зволікань! По-перше, пацієнти хочуть повернутись до нормального способу життя. По-друге, тривала діарея може спричинити серйозну шкоду організму. І в цьому випадку у нагоді знову ж таки стане Стопдіар, терапевтичний ефект якого досягається вже в перші години після прийому. Капсула діє швидко і забезпечує ефективне лікування та усунення симптомів діареї.

Чи не зашкодять ліки організму?

Безпека лікування зараз турбує пацієнтів понад усе. Люди дбайливо ставляться до свого здоров’я і ретельно обирають ліки для терапії. І лікування діареї не є винятком. Ніфуроксазид не спричиняє системного антибактеріального впливу. Він діє місцево, не всмоктується в кров з травного тракту і не має загальтоксичних властивостей. Стопдіар не порушує нормальну мікрофлору травного тракту, зберігаючи рівновагу сапрофітної бактеріальної флори товстого кишечнику. Діюча речовина виводиться з організму в незміненому вигляді природним шляхом. Цей делікатний препарат добре переноситься і практично не має побічних ефектів.

Який засіб зручний у застосуванні?

Зручність застосування ліків також цікавить пацієнтів, особливо дорослих людей, які знають ціну часу. Коли настала пора довгоочікуваного відпочинку, не хочеться гаяти ані хвилинки. Крім того, під час подорожі і на природі зазвичай немає умов для складного і тривалого лікування. На щастя, Стопдіар має простий режим дозування завдяки зручній формі випуску — в капсулах, що містять 200 мг ніфуроксазиду. Препарат застосовують внутрішньо, запиваючи невеликою кількістю води, незалежно від прийому їжі. Достатньо однієї капсули 4 рази на добу. Для капсул не потрібні спеціальні умови зберігання, тому цей лікарський засіб зручно завжди мати при собі і застосовувати у разі необхідності.

Бажаємо вам щасливого літа та незабутньої відпустки! А Стопдіар у дорожній аптечці — це необхідний атрибут літньої подорожі, завдяки якому все пройде за планом і без неприємних несподіванок!

Інформація для професійної діяльності медичних та фармацевтичних працівників, призначена для розповсюдження на науково-практичних конференціях.

Р.П. №UA/14478/01/01 від 08.07.2015.

“Фармацевт Практик” #7-8′ 2017

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ