Лікарські засобиСтатті

Ти де? А я на морі!

18/12/2017

Чому і як МАРИМЕР® — стерильний ізотонічний розчин морської води — допомагає ефективно лікувати нежить та є помічником у щоденній гігієні носових ходів?

Морська вода: лише переваги

Море — шматочок щастя. Воно надихає, оновлює, відроджує до життя. Море лікує, бо його вода корисна для організму людини й суто з фізіологічного погляду, адже містить багато цінних макро- і мікроелементів. Вона має здатність активізувати всі процеси життєдіяльності людини, підвищує опірність організму до різних захворювань, проявляє місцеву антисептичну дію.

Особливий склад морської води зумовив її широке використання у складі лікарських засобів для лікування та профілактики нежитю у дорослих та дітей з перших днів життя.

Вважається, що солі та мікроелементи, які містяться у морській воді — натрію хлорид, калій, кальцій, хлориди, мідь, селен, цинк, залізо, магній і марганець, сприяють підвищенню рухової активності війок епітелію, активізації репаративних процесів у клітинах слизової оболонки носа і нормалізації функції її залоз.

Зокрема, мідь проявляє антивірусну та антибактеріальну дію. Іони цинку і селену сприяють виробленню лізоциму, інтерферону та імуноглобулінів, що підвищує місцевий імунітет, внаслідок якого слизова оболонка надійно захищає ніс від хвороботворних мікробів і вірусів. Залізо та сульфати регулюють діяльність дихального центру та збагачують клітини киснем. Для магнію і марганцю характерний протизапальний та мембраностабілізувальний ефект, вони нормалізують імунну реактивність та зменшують вираженість алергічних реакцій.

Проте корисною може бути лише чиста морська вода — без домішок важких металів. Місце видобування — це ключове. Наприклад, така, яку добувають у Бретані, в Ла-Манші, у відкритому морі.

Понад 90 мінералів плюс технологія мікродифузії

Море, яке завжди поруч, це лікарський засіб французького виробництва МАРИМЕР®, призначений для м’якого і ретельного промивання носа.

100% натуральний розчин морської води завдяки своєму багатому вмісту (окрім натрію хлориду, до його складу входять понад 90 морських мінералів і мікроелементів), максимально зволожує слизову оболонку назальних ходів, нормалізує функції захисту епітеліальних клітин від зовнішніх патогенних чинників, сприяє очищенню слизової оболонки від патологічного секрету, утворених кірочок і алергенів та полегшує носове дихання.

Стерильний ізотонічний розчин значно покращує стан при закладеності носа і сухості слизової оболонки назальних ходів. Він відновлює бар’єрні функції і рухливість війкового епітелію. З огляду на високий профіль безпеки, МАРИМЕР® можна без засторог застосовувати навіть у немовлят. Порівняно з іншими лікарськими формами технологія мікродифузії забезпечує м’яке промивання всієї слизової оболонки порожнини носа, що полегшує видалення слизу при ускладненому носовому диханні.

Препарат ретельно змиває зі слизової оболонки носа часточки пилу і бруду з повітря, які можуть містити вірусні і бактеріальні клітини. А це означає, що МАРИМЕР® можна застосовувати як додаткову складову при захворюваннях ЛОР-органів. Крім того, препарат запобігає інфікуванню всього організму.

Ефективність засобу доведена у клінічному дослідженні за участю 60 пацієнтів віком 18–60 років, у яких симптоми алергійного риніту спостерігали протягом двох років та які використовували антигістамінні препарати та стероїди для носа. Через 30 діб у групі, що застосовувала МАРИМЕР®, відзначено нормалізацію стану слизової оболонки носа на відміну від контрольної групи, де були значно гірші результати.

Натуральна морська вода для МАРИМЕР® збирається у бухті Сент-Мало на глибині 10 м з найпотужнішими приливами в Європі. Якість тамтешньої води контролюють дві незалежні міжнародні організації. Інформацію про стан морського і повітряного середовища вони повідомляють безпосередньо урядовим структурам Франції. У процесі виробництва морська вода проходить стерильну мікрофільтрацію, а готовий препарат не містить консервантів.

Засіб зручний у використанні, оскільки завдяки антирефлюксному клапану унеможливлюється зворотна контамінація і зберігається стерильність розчину протягом усього терміну придатності (3 роки). Безумовно, це ще одна його суттєва перевага.

МАРИМЕР® показаний до застосування при риніті, ГРВІ, синуситі і бронхіті, що супроводжуються нежитем, а також для щоденної гігієни носа дорослим і дітям з народження.

Рекомендовані дози: по одному впорскуванню у кожен носовий хід 1–4 рази на добу залежно від потреби. Препарат можна застосовувати протягом тривалого часу.

MA RI-PUB-112017-015

Інформація для медичних та фармацевтичних працівників, для розміщення в спеціалізованих виданнях для медичних установ та лікарів, і для розповсюдження на семінарах, конференціях, симпозіумах з медичної тематики.

“Фармацевт Практик” #12′ 2017

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ