Лікарські засобиСтатті

Весняні виклики. ЦИСТО-АУРИН®: ренесанс лікування циститу

03/05/2018

Весна цього року не поспішала… Тому тільки-но зійшов сніг і пригріло сонечко, ми кинулися вдягати легкий одяг і взуття, а при найменшій нагоді біжимо в парк чи ліс…

Що занадто…

У кожній порі року є свої небезпеки, але у весни їх чи не найбільше. Не варто занадто розслаблятися під першими промінцями весняного сонця. Оманливе тепло небезпечне! Сезонна недостатність вітамінів, ослаблений імунітет, малорухомий спосіб життя — ці чинники зумовлюють загострення різних хвороб та прояв такої делікатної проблеми, як ЦИСТИТ.
Відомо, що його причиною виступають інфекційні агенти (переважно кишкова паличка), проте переохолодження є додатковим фактором до розвитку захворювання. Через фізіологічні особливості будови сечових шляхів саме жінки частіше потрапляють під удар. Жінка завжди залишається жінкою: модний, але непрактичний одяг сприяє локальному переохолодженню. А якщо посидіти ще на погано прогрітій землі, результат не забариться.

При гострому циститі виникає біль внизу живота, зростає частота позивів до сечовипускання, яке супроводжується печінням, болем та різями. З такими симптомами зберігати свій звичайний спосіб життя просто неможливо! Хвора буквально не може далеко відійти від туалету і потребує негайної кваліфікованої допомоги.

Природа лікує — ЦИСТО-АУРИН®

Крім усунення причини захворювання, знищення збудників циститу, важливо допомогти пацієнту якнайшвидше позбутися болю та інших «пекучих» симптомів захворювання. Лікар призначає антибіотик, але зазвичай додає ще і низку інших препаратів, кожен з яких виконує свою окрему функцію та чинить анальгетичну, протизапальну, спазмолітичну або сечогінну дію. Той, хто поцікавиться цінами на полицях наших аптек, зрозуміє, що сукупна вартість такої терапії буде досить високою.

Виявляється, що позбутися симптомів циститу можна і не витрачаючи зайвих ресурсів. Варто звернути увагу на препарат комплексної дії, що впливає як на причину циститу (збудник інфекції), так і на всі симптоми захворювання. Рослинний ЦИСТО-АУРИН® виробництва компанії esparma GmbH (Німеччина) є натуральним засобом комплексної дії для лікування циститу. Його діюча речовина — стандартизований екстракт ЗОЛОТАРНИКА звичайного (Solidago Virgaurea L.) — проявляє одразу 6 основних фармакологічних ефектів, необхідних для швидкого усунення симптомів циститу: антибактеріальний, знеболюючий, протизапальний, спазмолітичний, сечогінний, імуномоделюючий. Таким чином, рекомендуючи лише один препарат ЦИСТО-АУРИН, можна замінити купу інших, при цьому посилити ефективність антибіотикотерапії.

Існує багато ґрунтовних європейських наукових досліджень, результати яких свідчать про ефективність застосування екстракту золотарника для лікування циститу та інших захворювань сечових шляхів [1]. Максимальна доза стандартизованого екстракту золотарника (300 мг в одній таблетці) сприяє знищенню збудника та швидкому усуненню запалення, болю, спазмів [2]. Завдяки лейокарпозиду, одному із складових речовин препарату, полегшення болю та різей пацієнт відчуває швидко, вже з перших годин. На курс лікування гострого неускладненого циститу зазвичай вистачає однієї упаковки препарату ЦИСТО-АУРИН®, але для закріплення результату бажано продовжити лікування ще 10–15 днів.

Важливою проблемою лікування циститу є часті рецидиви захворювання (майже у 50% випадках) та високий ризик його переходу у хронічну форму. Нещодавно було доведено, що ЦИСТО-АУРИН® знижує частоту рецидивів, а ефект від лікування триває довго, покращуючи якість життя пацієнток [3]. Препарат вирізняється високою безпекою і мінімумом побічних ефектів, навіть при тривалому застосуванні.

Слова «німецька якість» щодо препарату ЦИСТО-АУРИН® говорять самі за себе, до того ж вартість такого лікування абсолютно доступна більшості пацієнтів.

Список літератури знаходиться в редакції

Інформація для медичних та фармацевтичних працівників. Повна інформація міститься в інструкції для медичного застосування.

Р.П. № UA/13325/01/01 від 22.11.2013.

“Фармацевт Практик” #4′ 2018

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ