Лікарські засобиСтатті

Везіть із мандрівок враження, а не глисти

01/08/2016

Подорожі, які ми зараз можемо собі дозволити, не могли наснитися нашим батькам навіть у найпрекрасніших снах. Домінікана, Мальдіви, Індонезія, Гаваї… Кілька годин перельоту — і ви у непрохідних джунглях або на березі Індійського океану. Екзотичні країни приховують безліч таємниць, але, на жаль, не завжди приємних. Серед таких — місцеві гельмінти, які загрожують здоров’ю необізнаного й безпечного туриста

Тропічні «монстри»

Якби голлівудські кінорежисери побачили хоча б деяких тропічних паразитів під мікроскопом, вони не задумуючись зробили б їх головними героями своїх фільмів жахів. Проте для мандрівників ці паразити страшні не так виглядом, як наслідками своєї життєдіяльності, адже імунітет середньостатистичного європейця не в змозі впоратися із тропічними інфекціями.

yaytso-shistosomoz_optШистосомоз — це захворювання, за якого вражаються органи сечостатевої системи і системи травлення. Личинки гельмінта проникають з прісної води крізь шкіру або слизові оболонки.

Анкілостомоз і некатороз викликають личинки, які проникають в організм людини або з вологого ґрунту, прогризаючи шкіру, або разом з їжею та напоями.

Збудник, що зумовлює стронгілоїдоз, паразитує у дванадцятипалій і тонкій кишках людини. Личинки разом із випорожненнями потрапляють у навколишнє середовище і за першої ж нагоди знаходять собі нову жертву, проникаючи крізь шкіру або ротову порожнину.

Бругіоз і вухереріоз провокують тропічні черв’яки-паразити, що вражають лімфатичну систему людини. Їх розносять комарі і мошки, які смокчуть кров.

Правила безпеки

Подорожуючи країнами зі спекотним кліматом, слід
дотримуватись таких рекомендацій.

  • Плануючи туристичну поїздку до екзотичної країни, не зайве попередньо ознайомитися із рекомендаціями експертів ВООЗ щодо засобів безпеки, яких варто дотримуватися у тому чи іншому регіоні.
  • Ніколи не контактуйте з водою з диких прісноводних Fruits_on_marketводойм — не купайтеся та не ловіть у ній рибу. Не пийте некип’ячену воду, оскільки в ній можуть бути личинки глистів, які спричиняють шистосомоз. Вони проникають в організм людини крізь шкіру.
  • Ніколи не ходіть босоніж, оскільки ґрунт може бути інфікований випорожненнями інших людей. У багатьох тропічних країнах у ґрунті містяться личинки анкілостом і стронгілоїд, які найчастіше заражають людей крізь шкіру стоп.
  • Використовуйте спеціальні засоби, які відлякують комах. Окремі види глистів та інші небезпечні інфекції передаються через укуси комарів, кліщів та інших комах.
  • Не споживайте продукти харчування, у якості яких ви не можете бути впевненими.

Альдазол: смертельно небезпечний для глистів

Альдазол — протигельмінтний лікарський засіб широкого aldazol_boxспектра дії, активний щодо патогенних найпростіших. Активний компонент Альдазолу — альбендазол — належить до групи бензимідазолу. Препарат ефективний при захворюваннях, зумовлених тканинними або кишковими паразитами у формі дорослих гельмінтів, личинок і яєць.

Дія альбендазолу реалізується за рахунок здатності діючої речовини пригнічувати полімеризацію тубуліну, внаслідок чого порушується метаболізм і паразити гинуть.

Альдазол призначають дорослим і дітям віком від 3 років внутрішньо під час їди, не розжовуючи, запиваючи водою.

Альдазол показаний при шистосомозі, стронгілоїдозі, анкілостомозі, некаторозі, бругіозі і вухереріозі, тобто тих інфекціях, які найчастіше загрожують мандрівникам у тропічних країнах

Інформація для медичних та фармацевтичних працівників. Інформація про лікарський засіб. Перед застосуванням препарату необхідно ознайомитися з інструкцією.

Р.С. № UA /9351/01/01 от 27.11.2013 Инструкция по медицинскому применению препарата Альдазол, таблетки

“Фармацевт Практик” #7-8′ 2016

 

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ