Статті

Вода ReO: здоров’я та активність кожного дня!

10/04/2017

Однією з важливих подій березня є Міжнародний день води, оголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 р. Відтоді 22 березня є щорічною нагодою нагадати людству про надзвичайну важливість водних ресурсів для суспільства, довкілля та організму людини

«Дорожча за золото»

Вода — необхідна умова існування всіх живих організмів на нашій планеті. Жителям пустелі добре відома ціна ковтка води, яка дорожче за золото. Адже жодне багатство не врятує подорожнього, якщо запас води буде вичерпано.

Ми не живемо в пустелі, але все одно страждаємо від зневоднення. Справа в тому, що сучасний ритм життя часто змушує нас забувати про потреби нашого організму. Ми менше рухаємося, менше звертаємо уваги на свій раціон та вживаємо недостатню кількість рідини. При цьому люди у віці старше 50 років частіше вживають чай та каву, тоді як молодь віддає перевагу солодким газованим напоям та сокам.

Нераціональний питний режим може призводити до сухості та зниження тонусу шкіри, зміни стану волосся та взагалі, до погіршення самопочуття. При нестачі рідини знижується фізична активність та підвищується ризик розвитку хронічних захворювань.

Коли виникає зневоднення

Навіть невелике зневоднення організму (близько 2% від маси тіла) супроводжується сильною спрагою і втомою. При втраті 12% людина не може відновитися без допомоги лікаря, а втрата на рівні 20% є незворотною.

Отже, якщо запаси води не поновлюються, виникає дегідратація (надмірна втрата організмом води та електролітів), симптомами якої є втома, брак енергії, сухість в роті, сухість шкіри, головний біль, запаморочення, закреп, потемніння сечі.

Дегадратація та порушення електролітного обміну можуть бути наслідками:

  • токсикозу вагітних, що супроводжується блюванням;
  • зловживання алкоголем, який діє як сечогінний засіб, що також призводить до зневоднення;
  • фізичних навантажень, за яких м’язи втрачають велику кількість тепла, що компенсується підвищеним потовиділенням;
  • діареї (особливо в дітей), що розвивається на фоні гострих кишкових інфекцій;
  • підвищеної температури тіла;
  • перегрівання організму (особливо при перебуванні в спекотних кліматичних умовах);
  • отруєнь та інших видів інтоксикації, що супроводжуються блюванням.

«Піраміда регідратації»

За необхідності поновити запаси води в організмі багато хто з нас припускається помилок, зокрема, намагається зробити це за рахунок газованих напоїв з цукром чи слабоалкогольних напоїв. Слід зазначити, що вони перебувають у самому низу так званої піраміди регідратації, тобто засобів, що допомагають уникнути зневоднення та якнайшвидше поновити запаси необхідних речовин.

Наступну сходинку посідають фруктові та овочеві соки, нежирне молоко, чай та кава з цукром.

Досить ефективним є вживання мінеральних вод з високим вмістом солей, а також чаю та безалкогольних напоїв без цукру.

Але верхівкою цієї «піраміди» є спеціальні продукти для регідратації організму і, зокрема, вода ReO.

Чому ReO?

ReO — це спеціальна вода для регідратації та дезінтоксикації організму, яка вгамовує спрагу та допомагає уникнути небажаних наслідків зневоднення.

Завдяки збалансованому водно-сольовому складу ReO забезпечує максимально швидке всмоктування води та електролітів. ReO ефективно усуває такі симптоми дегідратації, як втома, головний біль, сухість шкіри та слизових оболонок. Вода ReO попереджає зневоднення, нормалізує діурез, зменшує інтоксикацію, її можна вживати навіть при нудоті.

ReO не містить консервантів, барвників і вуглеводів, а також має відмінні смакові якості.

Кому доцільно рекомендувати ReO?

Рекомендувати спеціальну воду ReO слід при станах, що супроводжуються зневодненням та інтоксикацією організму. Зокрема, воду ReO можна порадити:

  • вагітним при нудоті та блюванні;
  • дорослим при алкогольній інтоксикації;
  • дітям та дорослим при діареї, гострих кишкових інфекціях, отруєннях, лихоманці, фізичних навантаженнях, а також у спекотну погоду.

***

За даними дослідження «ВЕСНА» щодо вживання їжі та напоїв, а також ризиків для здоров’я, кожен другий українець страждає від зневоднення. Натомість, дотримання питного режиму, зокрема, зі спеціальною водою ReO, та фізична активність є запорукою здорового способу життя.

ReO — коли звичайної води замало!

ReO

“Фармацевт Практик” #3′ 2017

Вам також буде цікаво це:

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ