Статті

Як доглядати за губами у холодну пору року

24/10/2018

Про основні правила цієї косметичної процедури розповідає Галина Борисова, провізор-консультант аптеки «LEGEARS», Одеса

Симптоми захворювань, про які «розкажуть» губи

Галина Борисова

Галина Борисова

Якщо ви помітили, що стан губ змінився, не варто легковажити, адже у деяких випадках може знадобитися допомога лікаря.

Виразка, що довго не загоюється. Ранки на губах періодично з’являються у кожної людини. Зазвичай вони затягуються за 5–7 днів. Якщо губи вразив вірус герпесу, одужання може затягнутися і на 2 тиж. Однак занепокоєння повинна викликати виразка, що «мокне» більше як місяць. Зазвичай вона виникає у курців, людей, які часто засмагають (особливо в соляріях), тих, хто полюбляє дуже гарячі напої або часто закушує губи.

Проте, якщо краї виразки нерівні, вона вкрита плівкою, бугриста, кровоточить, а лімфатичні вузли на шиї збільшені, до лікаря слід звернутися без зволікань, адже це симптоми небезпечних захворювань.

Запалення у куточках рота — ознака того, що в організмі оселилася інфекція. Здебільшого такі уражен­ня зумовлені грибами чи бактеріями. Подолати грибок можна за допомогою протигрибкових препаратів, а бактерії — антибіотиків. Якщо виразки спричинені авітамінозом, саме час подбати про зміцнення імунітету.

Читайте також: Як доглядати за шкірою рук та ніг взимку

Тріщини і надмірна сухість губ свідчать про зневоднення організму. Якщо при цьому людина постійно відчуває спрагу, найімовірніше, у неї можна запідозрити цукровий діабет. А ще пересихання губ характерне для тих, хто намагається схуднути за рахунок прийому сечогінних засобів.

Гарні губи — здорові

Поза тим, стан губ є одним з основних показників віку людини. Їхня шкіра надзвичайно тонка і найбільше зазнає впливу агресивного навколишнього середовища. Поступово старіти губи починають після 25 років — їхня червона облямівка блідне, шкіра стоншується, з’являються дрібні зморшки.

Щоб сповільнити ці процеси, потрібно підтримувати нормальну мікроциркуляцію крові у губах та захищати їх від ультрафіолетових променів (шкіра губ особливо схильна до фотостаріння).

Для захисту їхньої ніжної шкіри у нашій аптеці виготовляють два бальзами для губ. Бальзам захисний з рибофлавіном містить масло какао, бджолиний віск, касторову олію, вітаміни А, Е і рибофлавін. Він ідеально підходить тим, кого турбують тріщини на губах і заїди. Цей бальзам рекомендовано використовувати під помаду.

 

До складу бальзаму живильного входять олія ши, какао, олія зародків пшениці, віск та ефірна олія розмарину. Завдяки вмісту роз­маринової олії бальзам посилює мікроциркуляцію, живить і робить губи пухкішими. Його краще наносити на ніч.

subscribe

Підготувала Лариса Дедишина

Фото в тексті: Ігор Садовий

“Фармацевт Практик” #10′ 2018

 

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ