Статті

Як подолати безпліддя: пройдіть онлайн-тест та дізнайтеся

Статті

Як подолати безпліддя: пройдіть онлайн-тест та дізнайтеся

06/02/2019

Ініціатори соціального проекту «Почути “Мамо!”» розробили перший в Україні online-тест для виявлення труднощів, з якими стикаються безплідні пари. В результаті людина не лише дізнається, як збільшити шанси мати дитину при складнощах із зачаттям, але також як говорити про це з рідними та близькими

Безпліддя сьогодні – проблема, з якою бореться кожна 5-та пара в Україні. Тест, створений спільно зі спеціалістами-репродуктологами, занурює користувача в 10 типових ситуацій для людини, яка має труднощі із зачаттям: від усвідомлення проблеми до настання вагітності.

Тест підштовхне зробити перший крок тих, хто усвідомлює проблему, але боїться йти до лікаря. Він також допоможе парам перевірити, наскільки вони обізнані в тому, що варто робити, як довго та в якого лікаря спостерігатися, чи дозволяє сучасна медицина вирішити проблему.

Тест також корисний для всіх, хто ще не планує дітей, адже допоможе зрозуміти, наскільки вони готові до народження дитини та які виклики можуть очікувати на них у майбутньому.

Міфи та упередження – основні фактори, які зупиняють пари від звернення до клінік репродукції. Згідно з даними дослідження соціального проекту «Почути “Мамо!”», більшість пар, які мають труднощі із зачаттям, не поспішають звертатися до допоміжних репродуктивних технологій (ДРТ), вважаючи цей підхід «неприродним». Продовжуючи плекати надії у безрезультатних спробах вирішити проблему, багато пар незворотно втрачають дорогоцінний час. «Значну частину нашого подружнього життя ми присвятили лікуванню. Ми зверталися до лікарів району, області. Вони одноголосно стверджували, що все добре, і в нас немає ніяких проблем. Час все йшов, і ми почали розуміти, що все не так просто», – розповідає Інна, жінка, яка поділилася своєю історією боротьби з безпліддям на сайті «Почути Мамо!».

Організатори сподіваються за допомогою інтерактиву не лише розвіяти страхи та міфи, але й попередити вчинки та рішення, які можуть віддалити від народження дитини або навіть нашкодити, в результаті чого шанс може бути назавжди втрачений.

Тест доступний українською та російською мовами, а його проходження займає не більше 5 хвилин. Після кожної відповіді користувач отримує рекомендації та пояснення коректності обраного варіанту. Для того, аби проілюструвати як у цій ситуації діють інші, при виборі варіанту відповіді надається загальна статистика проходження тесту.

Інтерактивний тест став частиною Всеукраїнського соціального проекту «Почути “Мамо!”», який покликаний звернути увагу українців на проблему безпліддя та розповісти про способи її подолання. Окрім тесту, на платформі проекту доступна додаткова інформація про репродуктивну систему, безпліддя та допоміжні репродуктивні технології. Якщо після проходження тесту у користувача виникли додаткові запитання, він може поставити їх провідним репродуктологам України в режимі online.

Пройти ТЕСТ

Про проект:

Проект «Почути “Мамо!”» – це всеукраїнська соціальна ініціатива, організована Українською асоціацією репродуктивної медицини (УАРМ) та Асоціацією довіри для пацієнтів із безпліддям «Діти будуть!» за підтримки науково-технологічної компанії MerckKGaA (Дармштадт, Німеччина) та фармацевтичної компанії ТОВ «Сона-Фарм» (Україна). Ініціатива покликана допомогти українським родинам на шляху до довгоочікуваного батьківства. Проект підтримали провідні медичні фахівці в області репродуктивного здоров’я, лідери громадської думки, організації пацієнтів, представники ЗМІ та приватного бізнесу.

Згідно з останніми даними, щорічно в Україні проводиться 15-18 тис. процедур екстракорпорального запліднення (ЕКЗ), що становить приблизно 357 процедур на 1 млн населення. Для порівняння, в країнах Європи і Північної Америки цей показник становить 1,5-2 тис. на 1 млн населення. Така ситуація свідчить про нестачу інформації в суспільстві і серед лікарів, а також про поширеність міфів і стереотипів щодо штучного запліднення. Саме тому мета проекту – донести українцям, що завдяки сучасним медичним технологіям, мрія про народження дитини стає реальністю. Кампанія покликана підвищити рівень знань населення і фахівців в області охорони здоров’я про процедуру ЕКЗ і змінити в цілому ставлення до цього методу запліднення. Ініціатори проекту сподіваються, що кампанія дозволить здійснити мрію десятків тисяч українських сімей.

 

Джерело: прес-служба Всеукраїнського соціального проекту «Почути «Мамо!»

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ