Лікарські засобиСтатті

Застуда. Не перемикайтеся, ми розкажемо, як її позбутися

01/02/2018

Єдина річ, яка може зіпсувати настрій людині під час вервечки зимових свят, — це застуда або ГРВІ. Коли дере у горлі і від кашлю аж у грудях болить, не може втішити ані улюблений серіал, ані новий детектив і тим більше вихідні, які доведеться провести вдома. З цим щось треба робити. І негайно!

Несолодка парочка

Біль у горлі і кашель — симптоми, які найчастіше виникають при застуді та ГРВІ. При тому вони дуже часто є пов’язаними між собою, особливо, коли розвивається сухий кашель. Чому? Бо кашльові поштовхи зумовлюють різкі пориви повітря, які за відсутності нормального зволоження додатково травмують суху слизову оболонку горла. І так без кінця — кашель провокує біль у горлі, а біль у горлі посилює кашель. У таких випадках до лікування застуди чи ГРВІ треба підходити комплексно — лікувати і хворе горло, і кашель одночасно.

План дій

Препарати місцевої дії (льодяники) здатні швидко та ефективно допомогти хворому горлу. До їхнього складу можуть входити місцеві анестетики, компоненти з анальгезивним ефектом, ефірні олії та аскорбінова кислота для активізації роботи імунної системи.

Окрім того, такі комбіновані антисептики практично не спричиняють серйозних побічних ефектів, адже діють переважно місцево.

Зокрема, два антибактеріальні компоненти широкого спектра дії — 2,4-дихлорбензиловий спирт та амілметакрезол полегшують біль у горлі та зменшують дію бактерій. 2,4-Дихлорбензиловий спирт чинить бактеріостатичну дію за рахунок зневоднення бактеріальної клітини. Левоментол доповнює дію двох інших складових анальгезивним ефектом, зумовленим стимуляцією холодових рецепторів слизової оболонки.

На ранніх стадіях застуди зазвичай виникає сухий кашель. Серед різних видів кашлю він переноситься найважче, оскільки проявляється дуже болісно — значно подразнює горло, не дає нормально дихати і говорити. Тому головне завдання — якнайшвидше допомогти сухому кашлю стати вологим.

Амброксолу гідрохлорид — лікарська речовина без наркотичного ефекту, що стимулює мукоциліарну активність і проявляє відхаркувальну дію, метаболіт бромгексину.

Амброксол призначений для лікування гострого і хронічного бронхіту, пневмонії без уточнення збудника, бронхіальної астми, бронхоектатичної хвороби.

Пастилки на основі амброксолу — тверда лікарська форма у вигляді карамелі. При застосуванні пастилок активна речовина ліків краще розподіляється у горлі. Крім того, розсмоктування як спосіб прийому ліків не зумовлює труднощів ні у дорослих, ні у дітей.

Інформація для спеціалістів у галузі охорони здоров’я. Повна інформація про препарати Нео-Бронхол та Нео-Ангін міститься в інструкціях для медичного застосування.

Р.П. № UA/4003/01/01 від 24.05.2013; № UA/7673/01/01, № UA/10762/01/01,
№ UA/10972/01/01, № UA/7674/01/01.

“Фармацевт Практик” #1′ 2018

 

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ