Лікарські засобиСтатті

Здоров’я та комфорт для стомлених ніг

09/07/2016

Як тільки дитина починає ходити, перед нею розкривається новий захоплюючий світ, наповнений рухом та незабутніми враженнями. Водночас із перших же кроків ноги зазнають значного навантаження, яке протягом життя тільки зростає. Плинуть роки, наші ноги служать нам вірою і правдою, але постійні навантаження не минають безслідно, тому вкрай необхідно вчасно потурбуватися про здоров’я ніг

Коли вени потребують допомоги

У здорових венах щомиті відбувається складна взаємодія м’язів, стінок судин і клапанів, забезпечуючи оптимальний кровотік до серця. Серце б’ється, підтримуючи постійний тік крові. М’язи скорочуються, стискаючи вени. Клапани не дають крові текти у зворотному напрямку. Збої у роботі цієї злагодженої системи можуть призвести до хронічної венозної недостатності. Якщо порушується робота клапана, кров застоюється у нижній частині ніг. На пізніх етапах навіть допомоги оточуючих м’язів вже недостатньо, щоб прокачати кров проти сили тяжіння. Адже щодня вени пропускають до тисячі літрів крові, долаючи силу тяжіння. Якщо венозні клапани втрачають здатність своєчасно закриватися і перешкоджати зворотному току крові, це призводить до постійного збільшення об’єму крові у венах. Як наслідок, все частіше порушуються венозний дренаж і мікроциркуляція. Термін «варикозне розширення вен» використовується для опису збільшених, опухлих вен, які випинаються на шкірі нижніх кінцівок. Існує кілька чинників ризиків і обтяжувальних обставин, які можуть порушити систему кровообігу і збільшити вираженість ускладнень. У першу чергу це робота, яка потребує постійного перебування на ногах, у комбінації з малорухомим способом життя. Для жінок вразливими моментами є період вагітності та гормональні зміни. Проблему посилюють зайва маса тіла та куріння. Люди літнього віку та пацієнти з несприятливим сімейним анамнезом щодо венозних порушень входять до групи підвищеного ризику.

Перші ознаки венозної недостатності

Перші ознаки захворювання вен проявляються постійним відчуттям важкості, набряком та болем у ногах. Підвищення тиску у венах та оточуючих тканинах порушує мікроциркуляцію та лімфодренаж, спричиняючи набрякання ніг. Регулярні відчуття поколювання, пощипування та свербіння нижніх кінцівок також свідчать про розвиток венозної недостатності. Особливо ці симптоми даються взнаки після інтенсивних навантажень та ввечері після важкого робочого дня. Деякі люди мають генетичну схильність до варикозної хвороби, тому вона може виникнути навіть у молодому віці та особливо у жінок. Зазвичай захворювання є прогресуючим. Надзвичайно важливо вчасно помітити тривожні симптоми та вдатися до лікувальних заходів ще до того, як ознаки варикозного розширення вен стануть очевидними та незворотними. Якщо хворобу занедбати, то для усунення проблеми виникне необхідність у проведенні хірургічного втручання. На пізніх стадіях хвороби судинний хірург (флеболог) видаляє пошкоджені вени відкрито або методом так званої склеротерапії чи за допомогою лазера. З метою запобігання застосування крайніх заходів варто своєчасно вдатися до профілактики та терапії венозних захворювань нижніх кінцівок.

Ефективний засіб проти болю і набряків ніг

При болю та набряках ніг, пов’язаних з варикозним розширенням вен, ефективно допоможе гель Ліотон® 1000 виробництва компанії Berlin-Сhemie Menarini. Засіб містить висококонцентрований гепарин, що запобігає згортанню крові, протидіє запаленню, допомагає покращити кровообіг та виявляє протинабрякову дію. Висока концентрація гепарину в унікальній гельовій основі забезпечує його глибоке проникнення крізь шкіру, що вкрай важливо для терапевтичного впливу. Його приємний охолоджувальний ефект приносить негайне полегшення та надає відчуття легкості. Ліотон® покращує мікроциркуляцію та допомагає зменшити вираженість симптомів венозної недостатності: важкість і втому в ногах, поколювання та біль, почервоніння і набряки. Унікальний склад гелю Ліотон® робить його надзвичайно ефективним засобом для стомлених ніг.

Комфорт та полегшення одразу

Правила застосування гелю Ліотон® 1000 дуже прості. Ніжними рухами втирають 3–10 см гелю на шкіру в зоні дискомфорту 1–3 рази на добу. Препарат не варто наносити на слизові оболонки, на відкриті чи інфіковані рани або на рани, що кровоточать. Гель Ліотон® 1000 ефективно діє в потрібній час і в потрібному місці. На відміну від препаратів для внутрішнього прийому, цей засіб застосовують місцево, тому ризик побічних ефектів є мінімальним. Негайний охолоджувальний ефект препарату в поєднанні з легким втиранням гелю в шкіру зменшує набряк та позбавляє відчуття «мурашок» у ногах. Засіб має приємний запах лаванди та легко всмоктується, не залишаючи жодних слідів на шкірі та плям на одязі. Саме тому його дуже зручно застосовувати будь-де: на роботі, на дачі, на відпочинку, а особливо гель стане у нагоді під час тривалих подорожей. Гель Ліотон® 1000 — надійний супутник і помічник у повсякденному житті.

Гель Ліотон ® 1000 — це оптимальне рішення, яке дозволить знову радіти здоровому та яскравому життю, щодня насолоджуючись свободою руху!

Lioton1_block
Реклама безрецептурного лікарського засобу. Має протипоказання, особливі застереження, можливі побічні ефекти. Перед застосуванням обов’язково прочитайте інструкцію для медичного застосування.

Р.П. № UA/10905/01/01. Інструкція для медичного застосування препарату ЛІОТОН® 1000 ГЕЛЬ

“Фармацевт Практик” #6′ 2016

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ