НовиниСтатті

Журналу “Фармацевт Практик” – 15 років!

02/02/2018

Служити іншим і робити добро

Так давньогрецький філософ Арістотель бачив сенс життя. Можна сказати, що протягом 15 років цей вислів є нашим головним правилом. Саме стільки часу пройшло з моменту виходу в світ першого номера журналу «Фармацевт Практик». Скільки дискусій, людей, подій пройшло перед читачами на сторінках журналу!

Визнач мету, ресурси знайдуться

Ми починали працювати невеликим колективом. Головне, чого прагнули досягти, — стати важливим і корисним партнером для учасників фармацевтичного ринку. Ми прийняли і гідно понесли в життя концепцію наших попередників (журналу «Фармацевт Практик», який видавався у 1893–1917 рр.) — «Наука. Практика. Життя». За 15 років існування «Фармацевт Практик» став лідером у сфері надання інформаційних послуг на ринку фармацевтичної преси. Кожен представник галузі — починаючи від керівника компанії з виробництва лікарських засобів, дистриб’юції або ритейлу до фармацевта, який працює за першим столом, — знаходить в ньому актуальну, необхідну і цікаву інформацію. «Фармацевт Практик» став надійним і компетентним джерелом важливої теоретичної та практичної інформації

Ми — команда професіоналів!

Напередодні новорічних свят ми вирішили через соціальну мережу привітати всіх, хто працював у нашому журналі. Якщо взяти до уваги, що далеко не всі мають там акаунти, виявилось, що в різні часи в редакції працювали близько 40 осіб. Були серед них і зовсім молоді люди, які разом із виданням зростали, і досвідчені фахівці, справжні майстри своєї справи. Хтось з них змінив не тільки роботу, але й професію, дехто пішов на заслужений відпочинок. Є й такі, які пішли з редакції, а згодом повернулися. Але особливо хочеться відзначити тих, хто працює в нас майже весь час. Це Юрій Мисливець, Руслана Лутова, Олександра Демецька, Лариса Дедишина, Тетяна Ткаченко, Ігор Садовий, Олексій Сільянов, Ганна Юрченко. Вони є основою редакції! Особливі слова подяки нашому науковому редактору — Ігорю Зупанцю.

Дякуємо нашим постійним авторам — Тетяні Кривомаз, Руслану Редькіну, Руслану Примаку, а також хочемо відзначити роботу інших підрозділів — фінансового, ІТ та виробничого відділу, складу і разповсюдження.

Загалом всі, хто працював і працює в журналі, є людьми непересічними. Завдяки їх особистості, харизмі, розуму і світосприйняттю журнал став таким, яким ви його знаєте. Ми із вдячністю згадуємо всіх, хто брав участь у його створенні.

 

Експерти і партнери

Неможливо залишити поза увагою наших вітчизняних і закордонних експертів, які протягом 15 років розповідали про фармацевтичний ринок, розвиток медичної і фармацевтичної науки, зміни у законодавстві. Серед них лікарі і фармацевти, науковці і юристи, економісти і маркетологи. Особливо хотілося б відзначити Нінель Орловецьку, Оксану Данькевич (Національний фармацевтичний університет), Романа Лесика, Ольгу Залісську (Львівський національний медичний університет), Анатолія Соловйова (Інститут фармакології та токсикології). Загалом ми розмістили близько 500 інтерв’ю, у тому числі розповіли про 180 аптек.

Хочеться відзначити роботу позаштатних кореспондентів, які також не перший рік працюють з нами. Їхні прізвища добре вам відомі — Марія Кириленко, Тетяна Савченко.

Партнерські стосунки в нас склалися із багатьма фармацевтичними компаніями, а близько 100 з них розміщали рекламу своїх продуктів

Читачі

Журнал ніколи не зажив би такої популярності без вас, шановні читачі. Вже кілька років ви можете читати його не тільки в паперовому, але й в електронному варіанті. Ви голосуєте за наші публікації, ставлячи like та роблячи репост у соціальних мережах. Заповнюючи наші анкети, ви даєте можливість нам краще зрозуміти вас і визначити ваші зацікавленості. Так, ми знаємо, що серед наших читачів 78% — це фармацевти, які працюють за першим столом в аптеці. Інформацію про фармринок і розвиток науки ви отримуєте переважно із спеціалізованої преси (57%), яку 72% з вас читають регулярно. На думку наших читачів, спеціалізоване видання в першу чергу повинно бути практично-освітнім (так відповіли 88% респондентів) і науково-пізнавальним (85%). Теми, які викликають у вас найбільшу зацікавленість: фармакотерапія, фармопіка та новини медицини і фармації (90%), наукові дослідження в галузі медицини і фармації (63%), робота аптек та пізнавальні матеріали з психології (61%), діагностика і методи лікування внутрішніх хвороб (56%)

Йти в ногу з часом

«Потрібно бігти з усіх ніг, щоб тільки залишатися на місці, а щоб кудись потрапити, треба бігти хоча б удвічі швидше!» — говорила Аліса, героїня творів Льюїса Керролла. Так і нам потрібно завжди змінюватись, щоб бути цікавими для вас. Тому для нас такими важливими є ваші листи і коментарі, в яких ви повідомляєте, що вас турбує, якої інформації не вистачає, або робите зауваження.

Ми завжди відкриті до креативних ідей і нових форм спілкування.

Ми завжди працюємо для вас!

 

“Фармацевт Практик” #1′ 2018

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ