Новини

22 квітня відбулося чергове засідання правління Аптечної професійної асоціації України

24/04/2015

Засідання відкрив голова правління  Ігор Червоненко,  який розповів про першочергові та довгострокові завдання, що стоять перед ВГО АПАУ в 2015 році.

Директор АПАУ Володимир Руденко прозвітував про виконану роботу в березні-квітні  2015 року.  За цей період було зроблено наступне:

  1. 1.04.2015 р. взяли участь в засіданні комітету ВР України з податкової і митної політики. Направлено пропозиції Голові комітету щодо законопроекту №1718 від 13.01.2015 р. (щодо застосування РРО).
  2. 7.04.2015 р. взяли участь у засіданні круглого столу «Обговорення проекту змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами, затверджених наказом МОЗ України від 31 жовтня 2011 року №723».
  3. 10.04.2015 р. взяли участь у засіданні Комітету з питань податкової політики  Громадської ради при ДФС України.
  4.  З 15.04.2015 р. ВГО АПАУ включена до складу робочої групи з дерегуляції фармацевтичного напрямку в МОЗ України, у засіданні якої взяли участь.
  5.   Підготовлено листи з позицією АПАУ, зокрема: Голові Комітету ВР України з податкової і митної політики. Направлено пропозиції щодо законопроекту №1718 від 13.01.2015 р. (щодо застосування РРО); Міністру охорони здоров’я щодо проекту постанови КМУ «Про порядок забезпечення у 2015 році окремих груп населення за категоріями захворювань лікарськими засобами, які підлягають відшкодуванню вартості за рахунок бюджетних коштів»; до Держлікслужби щодо ліцензіатів, які змінили форму діяльності з юридичної особи на ФОП.
  6. Розробляються пропозиції по АМКУ, РРО, дерегуляції фармацевтичної діяльності, акредитації.
  7. Проведена робота щодо залучення нових членів АПАУ.

На засіданні було розглянуто та затверджено такі першочергові завдання на 2015 рік.

Внутрішні питання діяльності АПАУ:

  1. Переформатування ВГО АПАУ в іншу організаційно-правову форму діяльності. Затвердження та реєстрація нової редакції Статуту ВГО АПАУ.
  2. Проведення аудиту учасників ВГО АПАУ та оплати ними членських внесків.
  3. Проведення комплексу організаційних заходів щодо заміни учасників ВГО АПАУ з юридичних осіб на працівників (спеціалістів з фармацевтичною освітою та інших працівників), які працюють у вищезазначених юр. особах.
  4. Розробка реєстрів фармацевтів і провізорів (та інших працівників)  та уповноважених осіб– учасників ВГО АПАУ.
  5. Встановлення постійного контролю за сплатою членських внесків та  наданням рахунків на оплату щомісячно (до  5 числа  з початку кожного місяця).
  6. Внесення змін до бюджету ВГО АПАУ на 2015 рік та визначення джерел фінансування.
  7. Затвердження процедури внутрішніх комунікацій та термінів їх виконання. Узгодження процедури надання пропозицій між членами правління, учасниками та дирекцією АПАУ (погодження термінів надання пропозицій щодо внесення змін до нормативних актів та надання погодженої позиції АПАУ до регуляторних органів).

Зовнішні питання діяльності АПАУ:

  1. Початок формування іміджу АПАУ як великої та значущої громадської організації на фармацевтичному ринку України (преса, зустрічі з керівниками галузі, інтерв’ю членів правління, директора і голови правління в регіональних та національних ЗМІ).
  2. Активна позиція в робочих групах по внесенню змін в законодавство, а саме: до нормативних актів, що регулюють фармацевтичну діяльність, ліцензійних умов, закону «Про лікарські засоби».
  3. Вироблення комплексу заходів для формування привабливості членства в АПАУ для теперішніх  та заохочення майбутніх  учасників.
  4. Збільшення впливу та інтересів ВГО АПАУ на фармацевтичному ринку з питань.
  5. Захист інтересів учасників АПАУ перед рекомендаціями  АМКУ.

План завдань до кінця 2015 року

  1. Початок реалізації комплексу заходів для формування привабливості членства в АПАУ для теперішніх та заохочення майбутніх учасників.
  2. Продовження формування іміджу АПАУ.
  3. Впровадження щоквартального моніторингу щодо кількості членів ВГО АПАУ, які працюють в аптечних мережах.
  4. Створення осередків ВГО АПАУ в регіонах України. Повноваження осередків та процедура прийняття ними рішень, узгодженість їх із рішеннями конференції та правління АПАУ.
  5. Розробка та затвердження етичних норм (Кодекс поведінки) учасників ВГО АПАУ.
  6. Підготовка до проведення аптечного саміту  України.
  7. Збільшення впливу та інтересів ВГО АПАУ на фармацевтичному ринку з питань, наприклад, виконання ліцензійних умов діяльності; забезпечення рівних конкурентних умов діяльності між усіма учасниками фармацевтичної галузі; боротьба з порушниками реалізації сильнодіючих лікарських засобів в аптечних мережах; встановлення касових апаратів на рівних умовах для всіх учасників фармацевтичної діяльності.
  8. Активна позиція в робочих групах по внесенню змін в законодавство, а саме: до нормативних актів, що регулюють фармацевтичну діяльність, ліцензійних умов, закону «Про лікарські засоби».
  9. Розробка та затвердження знаку ВГО АПАУ.

Джерело: прес-служба АПАУ

 

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ