АктуальноНовини

5-й Всеукраїнський конкурс малюнка серед дітей із діабетом: нагородження переможців!

31/05/2014

30 травня 2014 р В Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі «Мистецький Арсенал» у Києві відбулася урочиста церемонія, на якій було оголошено імена переможців П’ятого ювілейного Всеукраїнського конкурсу малюнка серед дітей із цукровим діабетом. Дітлахи отримали путівки на оздоровлення у спеціалізованому санаторії «Березовий Гай» в м. Миргород від одного з організаторів конкурсу – Санофі в Україні, провідної компанії у сфері охорони здоров’я і впровадження сучасних терапевтичних рішень для людей із цукровим діабетом.

Переможців визначало постійне журі конкурсу у складі Жан-Поля Шоєра, Генерального директора Санофі в Україні та Білорусі, Наталії Зелінської, голови Асоціації дитячих ендокринологів України, та Павла Шилька (DJ Паша), радіо- і телеведучого, президента Gala Media Group.

 

У 5-му Всеукраїнському конкурсі малюнка серед дітей із діабетом перемогли: 

– Номінація «Брати наші менші»: Надія Ропчан (с. Молодія, Чернівецька обл.) та Марина Землякова (м. Сміла)

– Номінація «Мій край»: Максим Подорога (с. Мурафа, Харківська обл.) та Дарина Маркуця (с. Требухів, Київська обл.)

– Номінація «Мої фантазії»: Юлія Скіп (м. Львів) та Аліса Сопіна (м. Запоріжжя)

– Номінація «Моє майбутнє»: Роман Юлін (м. Макіївка) та Ірина Стьопіна (м. Дніпропетровськ)

– Номінація «Моя сім’я»: Дмитро Місюра (м. Запоріжжя) та Богдан Фурманець (м. Козятин)

– Номінація «Мої друзі»: Степан Дмитрієв (м. Донецьк) та Спеціальна номінація «Свій особливий стиль» – Олена Крекова (м. Макіївка)

Починаючи з 2012 року всі охочі можуть стежити за перебігом конкурсу, оцінювати роботи учасників та ділитися своїми враженнями на спеціальній сторінці конкурсу в соціальній мережі Facebook. Користувачі соціальної мережі зробили свій вибір, і в цьому році віддали максимальну кількість голосів за малюнок Асі Авер’янової із Харкова.

Дитячі малюнки тепер на сторінках збірки поезій

З нагоди ювілею конкурсу його організатори презентували дитячу книгу «Кмітливі вірші», ілюстровану роботами маленьких художників, що надходили на конкурс протягом 2010-2014 рр. До збірки ввійшли поезії відомих сучасних українських авторів – Івана Андрусяка, Романа Скиби, Катерини Єгорушкіної, Олесі Мамчич, а також класика української літератури Олени Пчілки.

Окрім того, на переможців чекав ще один сюрприз – відвідання «Арсеналу Ідей», де діти могли спробувати себе в ролі науковців, митців та винахідників. Впродовж дня в «Мистецькому Арсеналі» кожен бажаючий міг подивитися виставку всіх робіт учасників цьогорічного конкурсу.

Наталія Зелінська, голова Асоціації дитячих ендокринологів України: «В Україні статистика захворюваності на цукровий діабет серед дітей викликає особливе занепокоєння. Все більше маленьких пацієнтів потребують не лише якісної терапії, а й щоденної допомоги, підтримки і підбадьорення на шляху самоконтролю діабету та  організації правильного способу життя. Разом із нашим багаторічним партнером – компанією Санофі в Україні – вже п’ятий рік поспіль нам вдається успішно боротися з викликами захворювання пліч-о-пліч з дітьми, адже саме конкурс допомагає нам об’єднувати зусилля як маленьких пацієнтів, так і лікарів, батьків і всього суспільства заради контролю діабету».

Жан-Поль Шоєр, Генеральний директор Санофі в Україні та Білорусі: «В 2010 році, коли Санофі в Україні разом із Асоціацією дитячих ендокринологів України започатковували Всеукраїнський конкурс малюнка серед дітей з цукровим діабетом, ми навіть не здогадувалися, наскільки велике значення він матиме для маленьких пацієнтів. Як компанія-лідер в лікуванні діабету, ми прагнули вийти за межі забезпечення якісного лікування, дати дітям більше – зробити їхнє життя яскравішим, допомогти у втіленні мрій. Тепер ми бачимо, наскільки це рішення було правильним: діти з діабетом з нетерпінням чекають на конкурс протягом усього року, щедро надихають нас своїм талантом та фантазією, а суспільство дедалі краще розуміє їхні щоденні потреби. Переконаний, що завдяки таким ініціативам ще більше людей переконаються, що діабет – це не завада для щасливого та повноцінного життя, сповненого оптимізму та віри в майбутнє».

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ