АктуальноНовини

84% українців підтримують законопроект про повну заборону куріння в більшості закритих громадських приміщеннях

10/02/2012

Результати соціологічного дослідження, яке провів Київський міжнародний інститут соціології на замовлення організації Quirk Global Strategies, показали, що 91% українців визнає пасивне куріння шкідливим для здоров’я. 35% українців «сильно турбує», коли їм доводиться дихати сигаретним димом, 31% – «доволі сильно», 16% – «лише трохи» та 17% – «зовсім не турбує». 84% громадян підтримують прийняття закону, який заборонятиме курити всередині більшості громадських приміщень, включно із усіма робочими місцями, житловими будинками, офісами. Законодавство про повну заборону куріння в ресторанах та кафе підтримують 77% населення, в барах – 74% населення.

Так званий антитютюновий законопроект № 9474 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо вдосконалення окремих положень про обмеження місць куріння тютюнових виробів)» був зареєстрований у Всесвітній день відмови від куріння, 17 листопада 2011 року, 12-ма народними депутатами різних політичних сил. У разі ухвалення законопроекту усі заклади культури та спорту, а також закриті приміщення кафе, барів, ресторанів будуть 100% вільними від тютюнового диму.

«Прийняття законопроекту призведе до значного зменшення негативного впливу тютюнового диму на людей, – переконана одна з ініціаторів законопроекту, народний депутат Тетяна Бахтеєва, голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я. – В той же час, основна відповідальність буде покладена на власників закладів, що сприятиме практичному виконанню вимог законодавства і міжнародних зобов’язань України стосовно захисту людей від шкідливого впливу тютюнового диму. До того ж це призведе до зменшення рівня смертності, а також – зменшення кількості пожеж».

На підтримку цього законопроекту виступає Всесвітня організація охорони здоров’я.

Прес-центр Коаліції громадських організацій

«За вільну від тютюнового диму Україну»

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ