АктуальноНовини

Алкоголь щороку вбиває більше людей

11/03/2013

Алкоголь увійшов у трійку найнебезпечніших чинників, які спричиняють хвороби і смерть.

Алкоголь зайняв третю сходинку “сумної десятки” причин летальних результатів, поступившись тільки курінню й високому серцевому тиску. Ці дані було отримано в результаті дослідження, яке провели фахівці Центру з вивчення залежності й психічного здоров’я (Centre for Addiction and Mental Health).

За результатами дослідження виявилося, що найбільше алкоголю на душу населення вживають канадці — вони випивають половину всього алкоголю, який споживається у світі.

Автор дослідження Кевін Шилд повідомив, що алкоголь стає причиною більш ніж двохсот різноманітних хвороб і травм: від найпоширеніших, таких як цироз печінки й травми при ДТП, до зовсім неочікуваних — раку молочної залози у жінок.

Вчені порівняли кількість і частоту споживання алкоголю в різних країнах за 2005-й і 2010-й роки. Виявилося, що найбільш схильні до пиятики живуть у Європі й у країнах південної Африки: тут п’ють багато і часто, не закусуючи, до настання тяжкої інтоксикації. Найбільш тверезі жителі мешкають на півдні Азії, на півночі Африки й на Близькому Сході.

Із випитого у 2005-му році алкоголю 30% — це домашні, нелегальні або не призначені для споживання напої, які неможливо контролювати за допомогою особливої алкогольної політики, і це найнебезпечніше.

Кількість спричинених алкоголем травм, захворювань і смертей постійно зростає. У 2010-му році алкоголь став причиною 5,5% усіх травм і хвороб у світі й зайняв третю сходинку “сумної десятки” причин летальних результатів.

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ