Новини

Бізнес занепокоєний ситуацією на фармринку

07/10/2015

Бізнес занепокоєний подальшим сталим функціонуванням фармацевтичного сектору, зокрема тривалою відсутністю призначень на посади вищого керівництва Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба України) та Державного підприємства «Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України» (ДЕЦ). Про це йдеться у відкритому листі, з яким Європейська Бізнес Асоціація звернулась до Президента України Петра Порошенка, Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка та Міністра охорони здоров’я України Олександра Квіташвілі.

«…Відкриті конкурси на заміщення вищезазначених посад тривають вже не один місяць. Крім того, як загальновідомо, Державна служба України з лікарських засобів не виконує наразі функції органу ліцензування в фармацевтичній галузі . Для вирішення проблеми необхідно терміново прийняти та ввести в дію відповідні зміни до Постанови КМУ No609, які були підтримані Робочою групою з дерегуляції фармацевтичного напрямку при Міністерстві охорони здоров’я України (надалі – МОЗ України). Лише в частині, що стосується оновлення ліцензій на імпорт лікарських засобів, ця ситуація може призвести до блокування імпорту більше 100 лікарських засобів у найближчий час, якщо триватиме і надалі», – наголошується в листі. Також автори вказують на те, що ситуація, яка склалася, дестабілізує процеси всередині відповідних установ, веде до погіршення ефективності виконання функціональних обов’язків працівниками уповноважених установ та зниження ступеня відповідальності останніх за порушення відповідних процедур.

Нагадаємо, що 4 березня 2015 р Кабмін звільнив голову Держлікслужби Михайла Пасічника, а також керівників кількох місцевих підрозділів Держлікслужби. 6 травня МОЗ оголосив відкритий конкурс на посаду голови Держлікслужби. В конкурсі взяли участь більше 30 кандидатів. Міністр охорони здоров’я запропонував прем’єр-міністру призначити головою Держлікслужби Сергія Гур’єва, який з 2011 р очолював Науково-експертну раду Держлікслужби з питань держреєстрації мед виробів, але на цьому процес зупинився.

20 червня було оголошено конкурс на заміщення посади генерального директора ДЕЦ. 14 серпня 2015 року в ході відкритого конкурсного відбору в МОЗ з 8 учасників було обрано кандидата на заміщення вакантної посади Генерального директора ДЕЦ – Івана Бавикіна, який раніше обіймав посаду заступника начальника управління організації державного контролю якості та безпеки медвиробів Держлікслужби. Але ця кандидатура досі не затверджена Головою КМДА Віталієм Кличком, без чого міністр не може підписати наказ про призначення.

Читайте також: Фармасоціації б’ють на сполох: ринок лікарських засобів близький до колапсу

 

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ