Новини

Читайте в «Фармацевт Практик» #10′ 2016

13/10/2016

Про діяльність офтальмологічного відділення Військово-медичного клінічного центру Західногоoculist_lviv_sl регіону (ВМКЦ ЗР), травми органів зору, характерні для передової, про роботу мобільного госпіталю ВМКЦ ЗР, що знаходиться за кількадесят кілометрів від околиць Донецька та куди вертольотами доставляють поранених з оперативно-тактичного угрупування «Донецьк», читайте в нашому матеріалі, приуроченому до Всесвітнього дню зору (12 жовтня) та Дню захисника вітчизни (14 жовтня). В статті ви також знайдете поради спеціалістів щодо профілактики та лікування захворювань очей, зокрема катаракти та глаукоми.

 

polio_vir_250Є кілька причин підвищеної уваги до вірусу поліомієліту. По-перше, головною мішенню вірусу є найдорогоцінніші члени людського суспільства – маленькі діти. По-друге, наслідки хвороби можуть бути жахливими. І, по-третє, це одна з небагатьох хвороб, які можна дійсно повністю ліквідувати, як це сталося з чорною віспою. Про вірус поліомієліту, особливості захворювання, яке він викликає, методи запобігання поліомієліту та ситуацію з поліомієлітом в Україні читайте в нашій рубриці «Світ вірусів»

 

Наразі ритейл, як і виробники ліків та виробів медичного призначення, переживають не pharmacistнайкращі часи. Динаміка ринку свідчить, що економія зачепила й придбання ліків. Покупець більш розбірливо підходить до вибору препаратів, більше орієнтований на ціну, частіше став переходити на доступніші аналоги. У зв’язку з валютними коливаннями гостру нестачу оборотних коштів стала відчувати і роздрібна мережа. Аптеки стоять перед вибором: які товари варто купувати, а від чого можна відмовитися? Як зробити закупівлю товару ефективною, купити потрібне в необхідній кількості та за найкращою ціною? Як задовольнити потребу відвідувачів аптеки – і тих, які прийшли за дешевим аналогом, і тих, хто бажає придбати оригінальний препарат? Допомогти відповісти на ці питання можуть інструменти категорійного менеджменту, про які можна довідатися зі статті «Категорійний менеджмент: інструмент управління асортиментом або вигадка?»

 

future_profess_250Форейтор, писар, ліхтарник, щуролов – ці та багато інших професії давно стали історією. Але було б помилкою вважати, що сучасний ринок праці також залишається незмінним. За прогнозами вчених, економістів і фахівців в області рекрутингу, спектр необхідних професійних навичок буде постійно розширюватися, а людина освоїть нові, на перший погляд, фантастичні професії. Читайте в нашому матеріалі про професії, які за прогнозами експертів можуть бути затребувані в майбутньому.

 

Дехто з нас відчуває певний дискомфорт під час контактів з людьми із обмеженими invalidsможливостями. Ми ніяковіємо і навіть уникаємо спілкування з ними, боїмося чимось образити, сказати «не те», наразитися на роздратування чи навіть агресивність. Напружує ірраціональне почуття провини за своє відносне здоров’я та благополуччя. Додаються побоювання, що будь-які контакти одразу можуть до чогось зобов’язати, а «якщо я не можу допомагати (матеріально чи діями), то навіщо взагалі спілкуватися»… Іноді так хочеться обігріти людей з інвалідністю своєю увагою і теплом, але спонтанний душевний порив гаситься невпевненістю  у собі, браком інформації, сумнівами в доречності такої уваги. Пропонуємо читачам декілька порад від психолога про «Особливості спілкування з людьми із обмеженими можливостями»

 

Читайте ці та інші цікаві матеріали в наступному номері, #10‘ 2016, журналу «Фармацевт Практик»! 

subscribe

Вам також буде цікаво це:

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ