Новини

Читайте в «Фармацевт Практик» #3′ 2017

30/03/2017

У Львові нещодавно відкрилася п’ята франчайзингова аптека мережі «D.S.»(Група компаній
«Маркет Універсал»). «Ідея майбутнього франчайзингу зародилася у нас понад 10 років тому, коли ми лише розпочинали роботу під торговою маркою «D.S.» і впроваджували вимоги стандарту ISO 9001, — розповідає генеральний директор, співвласник мережі аптек «D.S.» Олег Никулишин. — Ми мали чітку орієнтацію на упорядкування внутрішніх бізнес-процесів, прописали стандарти роботи, налагодили процесс навчання, окреслили ринкові та фінансові цілі. Стандартизація процесів дала нам можливість тиражування і розвитку.» Читайте про те, навіщо потрібний франчайзинг у фармацевтичній галузі, що отримує той, хто продає франшизу аптеки, та той, хто її покупає, в статті «Франчайзинг як спосіб розвитку бізнесу»

 

Останнім часом у фармакологів усього світу величезний інтерес викликають не тільки іонні канали, але і їх найближчі «родичі» – трансмембранні канали, що забезпечують швидкий транспорт води через біологічні мембрани, та утворюють трансмембранні білки, що отримали назву «аквапорини» Про те, чим викликаний інтерес до цих каналів, розповідає Анатолій Соловйов, д-р мед. наук, професор, зав.відділом експериментальної терапії, керівник Міжвідомчої лабораторіі доклінічного вивчення лікарських засобів ДУ «Інстітут фармакологіі і токсикології НАМН України», в статті «Ці дивовижні клітинні ’водопроводи’»

 

Якщо згадати про грибах в колі людей середнього віку, всі відразу згадають осінній ліс та кошик з боровиками. У молоді гриби асоціюються з галюциногенами. Лікарі та фармацевти подумають про патогенних мікроміцетів та продуцентів антибіотиків. Але нікому з них не спаде думка, що історія людства тісно переплетена з цими дивовижними організмами. Про роль грибів в житті окремих персон та цілих народів, читайте в статті «Людство і гриби»
Багато власників аптечного рітейлу вважають, що формат самообслуговування є джерелом зростання бізнесу, тим потенціалом, який дозволить залучити нових споживачів або надати додаткові можливості вже лояльним клієнтам. Самообслуговування полегшує вибір споживача і збільшує об’єм реалізованих товарів. Але не варто забувати, що в аптеку відвідувач приходить не тільки за покупкою, але і консультацією. Про особливості організації, асортименту та сервісу аптек у форматі самообслуговування розповідає бізнес-тренер Юлія Клименюк

 

Проходять віки, перекроюється політична мапа планети, змінюється суспільно-політичний устрій держав, технічний прогрес створює нову реальність, фармацевтика робить гігантські кроки вперед, а проблема алкоголізму продовжує бути болючою і — іноді здається – вічною та безнадійною. Саме так і трапляється з тими проблемами, в яких задіяна не лише фізіологія, але й соціальна складова, а також така тонка сфера, як людська психологія. Про те, що робити, якщо близька людина хвора на алкоголізм та, чи є шанси врятуватися з прірви залежності, коли здається, що зворотного шляху вже немає, читайте в статті психолога Марії Кириленко «Алкозалежність: короткий лікнеп»

 

Читайте ці та інші цікаві матеріали в свіжому номері, #3′ 2017, журналу «Фармацевт Практик»!

subscribe

Вам також буде цікаво це:

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ