Новини

Читайте в «Фармацевт Практик» #7-8′ 2016

18/07/2016

grudne_vygodovuvannja1–7 серпня — Всесвітній тиждень грудного вигодовування. Всесвітня акція «Тижня підтримки грудного вигодовування» була задумана як один із стратегічних методів популяризації природного вигодовування дітей для пожвавлення і відновлення втраченої традиції годувати немовлят материнським молоком. Про становлення лактації, її регуляцію, зціджування, ознаки доброї та недостатньої лактації розповідає професор Олеся Горленко, д-р мед. наук, завідувач кафедри дитячих хвороб медичного факультету Ужгородського національного університету.

 

vegetablesВільні радикали – це надзвичайно реактогенні окислювачі, які відіграють важливу роль в процесах метаболізму клітин в умовах норми. Вони беруть участь у реакціях окисного фосфорилювання, біосинтезу простагландинів та нуклеїнових кислот, в регуляції ліпідного обміну, процесах мітозу, а також метаболізму катехоламінів. У свою чергу, в надлишкових концентраціях вони можуть чинити руйнівну дію на всі структури клітин, приводячи до їх загибелі. Для захисту клітин від вільних радикалів широко використовуються різні антиоксиданти. Втім їх користь останнім часом опинилася під питанням. Про користь та ризики прийому антиоксидантів читайте в статті «Руйнуючи стереотипи: вільні радикали та антиоксиданти».

 

vitamin-b9-folievaja-kislota-3

Вітамін В9 по праву можна назвати одним з найвідоміших. Незважаючи на його уявну «безликість» серед інших представників групи В, інша назва вітаміну В9 – «фолієва кислота» – відомо всім. Читайте про властивості, ознаки дефіциту і природних джерелах фолієвої кислоти в статті «Літній вітамін».

 

global-warmingДеякі вважають, що проблема глобального потепління є зараз першочерговою та всі зусилля людства повинні бути спрямовані на вирішення саме цього завдання. Інші стверджують, що галас навколо клімату – не більше ніж спекуляції та існують суттєвіші проблеми, які потребують невідкладного втручання. Хто має рацію та в чому істина – читайте в статті «Зміна клімату: суперечку не закінчено».

 

MARIE_KONDOЯпонка Марі Кондо, здавалося б, народилася для того, щоб присвятити своє життя впорядкуванню речей. Вже з 5 років вона переймалася хатнім затишком. Марі стала неперевершеною майстринею прибирання, консультантом, розробницею методу КонМари, автором світового бестселера «Викинь мотлох із життя: мистецтво прибирання, яке змінить вас назавжди». Як навести лад у своїй домівці і в своєму житті? Перше знайомство з темою – в статті психолога Марії Кириленко.

Читайте ці та інші цікаві матеріали в наступному номері, #7-8′ 2016, журналу “Фармацевт Практик”!

subscribe

Вам також буде цікаво це:

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ