Новини

Читайте в ‘Фармацевт Практик’ #6′ 2017

20/06/2017

Система винагороди важлива не тільки для задоволення фінансових і матеріальних потреб працівників, але також для створення необхідних умов для їх саморозвитку, розкриття внутрішнього потенціалу, надання їм можливості займатися улюбленою  справою та отримувати від цього задоволення. Для мотивації велике значення має принцип справедливості, сформульований Еліотом Жаком, що полягає в тому, що винагорода вважається справедливою, якщо саме так сприймається індивідуумом. Про винагороду як основу мотивації співробітників розмірковує Наталія Алекперова, канд. фарм. наук, доцент кафедри організації та економіки фармації НМУ ім. А.А. Богомольця

 

Фармацевт часто стикається з проблемою вибору не тільки ефективного і безпечного, а й економічно вигідного лікарського засобу з існуючого арсеналу
препаратів. Але зробити усвідомлений вибір можливо тільки на підставі інформації про їх взаємозамінність. Спробуємо розібратися в визначенні якості лікарських засобів на підставі даних, що наведені в реєстраційному досьє, і створенні бази даних, в якій будуть виділені різні категорії ліків з відмінностями у ступені доказовості їхньої ефективності та безпеки. Про класифікацію ліків на підставі їх еквівалентності читайте в статті Ігоря Зупанця, Віталія Усенка, Ігоря Крячко, Костянтина Косяченко, Владислава Страшного, Сергія Савича та Ольги Тарасенко.

 

Метод лікування імунними сироватками був розроблений наприкінці XIX в. і до появи антибіотиків відігравав важливу роль у терапії різних інфекцій. Після відкриття антибіотиків серотерапія бактеріальних інфекцій втратила свою актуальність. Однак в XXI ст., коли антибіотики все частіше виявляються неефективними, вчені знову звернулися до старих добрих антитіл. Правда, отримують специфічні антибактеріальні антитіла вже не з кінських сироваток, а за допомогою методів генної інженерії. Про те, як антитіла допомагають у лікуванні бактеріальних інфекіцй читайте в статті «Антитіла проти бактерій: стара ідея, нові технології»

 

Йога для дітей — це комплекс вправ, який сприяє нормальному фізичному і психічному розвитку дитини. Основна мета таких занять — зміцнити здоров’я та навчити дитину уважно, з повагою й усвідомлено ставитися до всіх проявів свого організму, а також підтримувати свою самооцінку. На думку фахівців, дитяча йога допомагає розвивати координацію рухів, фізичну витривалість, гнучкість і силу. Асани поступово зміцнюють усі без винятку м’язи тіла, роблять їх еластичними, а також збільшують рухливість суглобів. Йога допомагає формуванню правильної постави, оскільки зміцнює м’язовий корсет. Про дитячу йоги читайте в статті «Діткі-«йожки»»

 

Найбільш ефективним методом попередження небажаної вагітності на даний час визнана гормональна контрацепція, яка заснована на використанні синтетичних аналогів статевих гормонів. До вашої уваги – матеріал про показання і протипоказання до прийому гормональних контрацептивів різних поколінь.

 

Ми вже писали про загрози мирного життя, які чатують на учасників АТО після повернення додому, а також про ті негативні соціальні ролі, які можуть обирати для себе колишні воїни. На жаль, часто ми буваємо не зовсім вільними в своєму виборі. Іноді тільки здається, що ми самостійно обираємо свій шлях, свої переконання та уподобання. Ми переконані в здатності достатньо тверезо мислити, щоб не стати жертвою підступних маніпуляторів. Але варто врахувати, що протистояти іноді доводиться «високим професіоналам» від пропаганди та «спеціалістам» із залучення до своїх структур. Поради ветеранам від психолога Марії Кириленко у статті «У часники АТО: не дамо себе використати!»

 

Читайте ці та інші цікаві матеріали в свіжому номері, #6′ 2017, журналу «Фармацевт Практик»!

subscribe

Вам також буде цікаво це:

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ