Новини

Державний експертний центр МОЗ України очолила Тетяна Думенко

18/08/2016

15 серпня 2016 року у Державному експертному центрі МОЗ України (ДЕЦ)  відбулася робоча нарада в.о. міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун та заступника міністра Романа Ілика з керівниками структурних підрозділів Центру.

Уляна Супрун повідомила про зміни в ДЕЦ: МОЗ України було прийняте рішення   щодо звільнення з  посади Генерального директора ДЕЦ Тетяни Талаєвої згідно Наказу МОЗ України від 12.08.2016   № 81-о.

Згідно Наказу МОЗ України від 12.08.2016  № 82-о виконання обов’язків Генерального директора ДЕЦ покладається на Директора Департаменту раціональної фармакотерапії та супроводження державної формулярної системи Тетяну Думенко у визначеному законодавством порядку. Контроль за виконанням цього наказу покладено на заступника міністра охорони здоров’я Романа Ілика.

Як повідомлялося, Т.Талаева була призначена на посаду гендиректора ДЕЦ в листопаді 2015 року. Конкурс на посаду керівника ДЕЦ оголошувався кілька разів. Так, в кінці жовтня 2015 року конкурсна комісія скасувала результати конкурсного відбору на посаду керівника ДЕЦ та оголосила початок нової процедури відбору кандидатури на цю посаду. Оголошення нової процедури було пов’язано з тим, що 22 вересня 2015 року попередній керівник ДЕЦ Олена Нагорна була відновлена на посаді відповідно до рішення Апеляційного суду Києва від 23 червня 2015 року. Пізніше вона була звільнена за власним бажанням.

В ході зустрічі Роман Ілик наголосив на першочерговості дій, пов’язаних з необхідністю проведення заходів для покращення роботи та забезпечення прозорого відображення експертної діяльності Центру. Заступник Міністра зазначив важливість реформування діяльності ДЕЦ шляхом урегулювання відповідності до чинних норм законодавства та  адаптації  до кращих Європейських практик.

Згідно Наказу Центру від 16.08.16 № 542к Т.М. Думенко приступила до виконання обов’язків Генерального директора. На сьогоднішній день робота Центру відбувається у штатному режимі.

subscribe

Джерело: сайт ДЕЦ, Інтерфакс-Україна

Фото: Євген Чорний

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ