Новини

Дистанційна реалізація лікарських засобів: позиція Держлікслужби

Новини

Дистанційна реалізація лікарських засобів: позиція Держлікслужби

06/05/2019

Громадська спілка “Фармацевтична Ліга України” направила до Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками України листа щодо недоцільності дистанційної реалізації лікарських засобів.

Публікуємо повний текст відповіді:

“Президенту Громадської спілки «Фармацевтична Ліга України»

М. Пасічнику

Шановний Михайле Францовичу!

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками розглянула лист Громадської спілки «Фармацевтична Ліга України» від 01.04.2019 № 146 щодо недоцільності запровадження дистанційної реалізації лікарських засобів та повідомляє.

Відповідно до пункту 27 Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів) (далі – Ліцензійні умови) затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 30.11.2016 № 929, торгівля лікарськими засобами здійснюється виключно через аптечні заклади і не може здійснюватися дистанційно та шляхом електронної торгівлі, а також поштою і через будь-які заклади, крім аптечних, та поза ними, крім випадків, передбачених цими Ліцензійними умовами.

Таким чином, торгівля лікарськими засобами поза визначеними законодавством місцями провадження діяльності є прямим порушенням Ліцензійних умов.

Одночасно повідомляємо, що у зв’язку з тим, що до Держлікслужби надходять численні звернення щодо можливості надання аптечними закладами додаткових послуг, зокрема, прийняття замовлення в електронному вигляді та можливості доставляти лікарські засоби споживачам, такі пропозиції наразі опрацьовуються Держлікслужбою.

У разі розробки відповідних змін до законодавства Громадська спілка «Фармацевтична Ліга України» буде залучена до обговорення.

З повагою,

В.о. Голови   В. Цілина”

Джерело: ГС “Фармацевтична Ліга України”

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ