Новини

Фармацевтична компанія «Дарниця»: ІННОВАЦІЇ З ТЕПЛОМ У СЕРЦІ

17/03/2015

Фармацевтична компанія «Дарниця» першою на вітчизняному фармацевтичному ринку розпочала інноваційне виробництво інфузійних розчинів у поліпропіленових (ПП) флаконах з євроковпачком із використанням сучасної технології Blow-Fill-Seal.

Відкриття сучасного виробництва, орієнтованого на турботу про здоров’я населення, відбулося за участі першої леді держави Марини Порошенко, а також начальника Головного військово-медичного клінічного ордена Червоної Зірки центру «Головний військовий клінічний госпіталь», генерал-майора Анатолія Казмірчука, заступника голови центру медичного забезпечення Головного військово-медичного клінічного ордена Червоної Зірки центру «Головний військовий клінічний госпіталь» Івана Грінчука, ректора Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика, академіка НАМН України Юрія Вороненка, головного позаштатного спеціаліста з медицини невідкладних станів, професора, доктора мед. наук Георгія Рощина.

У рамках відкриття виробництва почесні  гості взяли участь у благодійній акції «З теплом у серці» — передачі препаратів виробництва Фармацевтичної компанії «Дарниця» до лікарень, які опікуються здоров’ям постраждалих у зоні АТО

Глобальний тренд

Інфузійні розчини в пластикових флаконах — глобальний сучасний тренд та стандарт у світовій фармацевтиці. Відкриття нового виробництва в найскладніші для країни часи є одним з проявів пат­ріотичної та високопрофесійної позиції команди Фармацевтичної компанії «Дарниця», яка підтверджує своє лідерство у фармацевтичній галузі постійними інноваціями, широким асортиментом продукції, гнучкістю та мобільністю виробництва, оптимальними цінами за високої якості та ефективності.

Нове виробництво відповідає кращим світовим трендам галузі та посилює фармацевтичну незалежність України. При створенні виробництва використано низку інноваційних технічних та технологічних рішень, а також залучено спеціалістів провідних європейських компаній, які працювали в тісній співпраці з фахівцями ПрАТ «Фармацевтична фірма«Дарниця».

Інноваційне виробництво забезпечує випуск 16 млн флаконів Дарницаінфузійних препаратів на рік. До того ж новітнє виробництво Фармацевтичної компанії «Дарниця» повністю готове до впровадження сучасних європейських вимог щодо протидії обігу контрафактних та фальсифікованих ЛЗ шляхом маркування кожної одиниці унікальним двовимірним матричним штрих-кодом (datamatrix).

Слід зазначити, що створення потужного інноваційного виробництва є необхідною умовою забезпечення госпітального сегменту інфузійними розчинами європейського рівня і має велике соціальне значення для всієї України. А на фоні трагічних подій, що відбуваються на сході країни, це набуває ще й стратегічного значення, оскільки надає можливість забезпечити установи охорони здоров’я необхідними медикаментами та зберегти сотні життів хворих і поранених співгромадян, захисників нашої Батьківщини.

Переваги інфузійних розчинів виробництва ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця»

Стандарт GMP вимагає 100% контролю герметичності контейнерів герметичного запаювання (натомість таких вимог не існує до контролю герметичності скляних пляшок чи ПВХ-пакетів).

Автоматизоване виробництво ПП флаконів «Дарницьких інфузій» унеможливлює вплив людського фактора, що забезпечує стерильність препаратів.

Дарницькі інфузійні розчини у ПП флаконах захищені від підробок, оскільки дизайн флаконів є унікальним.

Фармацевтичний ПП, з якого виготовляють флакони, забезпечує:

– гарантовану стерильність, оскільки його фізико-хімічні властивості дозволяють застосовувати сучасні технології BFS та метод стерилізації, що відповідає вимогам Європейської Фармакопеї (при температурі 121 °С протягом 15 хв);

– безпеку при використанні за рахунок унеможливлення контакту розчину із оточуючим повітрям при введенні розчину пацієнту (флакон, що колапсує);

– зручність у транспортуванні та зберіганні, оскільки на відміну від скляних пляшок чи ПВХ-пакетів вони є легшими, мають високу механічну міцність та менші за габаритами;

– зручність у застосуванні та утилізації.

Марина Порошенко, голова Ради Благодійного фонду Петра Порошенка, канд. мед. наук:

Darnitsa_4— Хочу зазначити, що сьогодні Україна прямує європейським шляхом, незважаючи на складні умови, в яких зараз ми всі перебуваємо. Вітчизняні виробники обрали європейські стандарти, що використовуються в усьому світі. Як відомо, інфузійні розчини застосовують у багатьох напрямках лікування — при проведенні терапії гострих і хронічних захворювань, під час хірургічних втручань та наданні невідкладної медичної допомоги. Ринок інфузійних розчинів в Україні — це більш ніж 100 млн флаконів. Враховуючи сучасні реалії, важко переоцінити значення інфузійних розчинів, які допомагають зберегти не одне життя і вилікуватися нашим захисникам. Я хочу подякувати керівництву Фармацевтичної компанії «Дарниця» за соціальну спрямованість у своїй роботі. За європейських стандартів виробництва ціна препаратів доступна, що є дуже цінним у сучасних умовах. Хочу подякувати вам за важливу і необхідну працю, яку ви робите для нашої держави. Впевнена, що тільки разом держава, бізнес і громадськість подолають всі негаразди та негоди, ми зможемо досягти миру і злагоди на нашій землі та побудувати сучасне європейське суспільство в Україні.

 

Світлана Діденко, генеральний директор ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця»:

— Сьогодні Фармацевтична компанія «Дарниця» представляє новий еталон  сучасного фармацевтичного виробництва, який вже став нормою в Європі, а тепер є доступним і для наших громадян. Відкриття інфузійного виробництва — це логічний і свідомий крок на шляху розвитку нашої компанії, оскільки ще з 50-років ХХ ст. вона виготовляє стерильні ЛЗ (препарати в ампулах, стерильні антибіотики, стерильні краплі).

Для нас як відповідального фармацевтичного виробника якість не має альтернатив. Завдяки високим стандартам виробництва компанія вже давно заслужила довіру як медичної спільноти, так і пацієнтів. Адже кожна восьма упаковка ЛЗ, реалізованого на фармацевтичному ринку України, є препаратом виробництва Фармацевтичної компанія «Дарниця».

Ми свідомо та з повною відповідальністю говоримо про те, що компанія демонструє новий інноваційний рівень технології Darnitsa_1виготовлення інфузійних розчинів. Технічні та технологічні рішення, які ми впровадили у власне виробництво, є унікальними, вони відповідають стандартам світової фармацевтики. Також ми усвідомлюємо велику соціальну відповідальність перед державою в сучасних умовах. Адже інфузійні розчини — саме та лікарська форма, якої більше за все потребують воєнні госпіталі та інші медичні заклади для стаціонарного лікування військовослужбовців та мирного населення, що постраждали від наслідків військових дій. Сьогодні патріотизм це не просто любов до своєї Батьківщини. Це цілеспрямовані зусилля всіх ланок: держави, бізнесу, науковців, громадян і волонтерських організацій з єдиною метою — зберегти нашу державу та якнайшвидше зробити крок до її якісних перетворень.

 

Валерій Кидонь, директор зі стратегічного розвитку:

— Наші інфузійні препарати дуже прості та безпечні у застосуванні. Я працював лікарем у реанімації і добре пам’ятаю, яку тривогу відчуваєш, коли закінчується розчин у крапельниці, і виникає ризик потрапляння повітря у вену пацієнта. Якщо використовувати наші флакони, то такого ризику немає. Коли розчин закінчується, флакон стискається і потік ліків припиняється, далі розчин не крапає. Суспільство потребує інфузійних розчинів як у мирний, так і у військовий час. Дуже важливим завданням є збереження їхньої властивості при транспортуванні та застосуванні, особливо у бойових умовах.

— Для нас першочерговими є питання якості та інноваційність, оскільки ми працюємо згідно з принципами доказової медицини. Якісний продукт потребує якісної упаковки, як діамант обгранкування. Отже, створюючи так званий ринок інфузійних розчинів у існуючому ринку, ми допомагаємо державі вирішувати актуальні проблеми у сфері охорони здоров’я.

 

Ігор Никифорчин, директор з маркетингу

— Унікальність «Дарницьких інфузійних розчинів» полягає в комбінації трьох факторів. Перший з них — це технологія Blow-Fill-Seal. В умовах одного циклу створення флакона, його наповнення та герметизація відбуваються в стерильних умовах без втручання людини. Другий фактор полягає у фізико-хімічних властивостях матеріалу, що має здатність колапсувати, а також зумовлює зручність та безпеку застосування (не потрібно вентилювати флакон перед інфузійною терапією, оскільки система є закритою та не має контакту із навколишнім середовищем). Третій фактор — це євро­ковпачок, який має два стерильних порта — як для підключення системи, так і для введення ЛЗ. Таким чином, впровадження інноваційного виробництва інфузійних розчинів дає можливість контролювати ризики на етапі як створення препарату, так і під час проведення терапії. Це є наочним прикладом реалізації бізнес-філософії компанії щодо створення нових препаратів європейської якості.

Підготувала Олександра Демецька

 

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ