АктуальноНовини

FDA оцінить ризик тестостеронової терапії

05/02/2014

Експерти Управління контролю якості продуктів і лікарських засобів США (Food and Drug Administration, FDA) оцінять ризик розвитку серцево-судинних захворювань на фоні прийому тестостерону. Рішення FDA було прийнято після вивчення результатів двох досліджень, в яких вчені пов’язали додатковий прийом гормону з підвищеною вірогідністю інсульту, інфаркту і смерті.

Торік у листопаді в журналі JAMA було опубліковано дослідження про підвищений рівень серцево-судинних подій і смерті серед ветеранів, які приймали гормональні препарати. Результати ще однієї роботи, що з’явилася в січні 2014 року на сторінках ПЛОС Уан (PLOS One), показали підвищений ризик інфарктів серед чоловіків (із захворюваннями серця в анамнезі), які проходили лікування тестостероном.

FDA не уточнює, коли саме буде завершена оцінка безпеки використання гормону у формах гелю для місцевого застосування, трансдермального пластиру, рідини для ін’єкцій і таблеток для розсмоктування. Наразі експерти контрольного відомства не рекомендують пацієнтам припиняти прийом тестостерону, а у разі виникнення будь-яких запитань звертатися за роз’ясненнями до лікаря.

За інформацією Ремедіум

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ