АктуальноНовиниНовости фармацевтики

Компанія Алтеус завершила лікування пацієнтів у ході клінічного випробування II Фази експериментального препарату для лікування виразкового коліту

03/03/2014

Американська фармацевтична компанія Алтеус Терапевтікс (Altheus Therapeutics) завершила лікування пацієнтів в ході клінічного випробування II Фази ZA201, яке розроблено для оцінки ефективності й безпеки гелю Зоенаса (Zoenasa) порівняно з клізмами месаламін (mesalamine) за участю 120 пацієнтів, що страждають лівостороннім виразковим колітом.  Первинною кінцевою точкою було зниження Індексу активності хвороби (Ulcerative Colitis Disease Activity Index, UCDAI) після шести тижнів лікування, а вторинною кінцевою точкою – ендоскопічна ремісія, зниження активності виразкового коліту після трьох тижнів лікування і часу до початку ректальних кровотеч.

Як відзначили представники компанії, повні результати подвійного сліпого активного контрольованого випробування будуть представлені у квітні 2014 року. Засновник і науковий керівник компанії Алтеус Річард Хартії (Richard Harty) відзначив, що результати дослідження показали перевагу гелю Зоенаса перед стандартними методами лікування, і компанія з нетерпінням чекає на продовження досліджень і прискорює розробку пероральних таблеток Зоенаса.

У США близько 1,2 млн. людей страждають від запальних захворювань кишечника, і терапією першої лінії для лікування таких пацієнтів є мезаламін. Препарат Зоенаса – комбінований препарат, який складається з двох схвалених Управлінням контролю якості продуктів і лікарських засобів США (Food and Drug Administration, FDA) препаратів, він володіє гарним профілем безпеки й ефективно бореться з симптомами виразкового коліту. Раніше FDA надало препарату Зоенаса орфанного статусу для лікування педіатричного виразкового коліту. Також компанія повідомляє, що на разі триває активна розробка пероральної форми випуску препарату.

За матеріалами Медфармконнект

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ