Новини

Конференція Аптечної професійної асоціації України (АПАУ)

05/09/2014

4 вересня в Києві пройшла конференція Аптечної професійної асоціації України (АПАУ)

АПАУ – одна з найбільших аптечних асоціацій України, що об’єднує аптечні компанії, дистриб’юторів, профільні регіональні асоціації, громадські організації та фармацевтичні підприємства з усіх регіонів України. Основною метою діяльності Асоціації є представництво та захист законних інтересів членів Асоціації у економічній, соціально-трудовій та інших сферах, сприяння інтеграції та взаєморозумінню працівників і організацій галузі охорони здоров’я України.

З учасниками конференції зустрівся Михайло Пасічник, голова Держлікслужби України Михайло Пасічник. Він подякував за плідну роботу, яку представники фармацевтичного бізнесу проводять на місцях, забезпечуючи українців необхідними та якісними ліками. Також Михайло Пасічник відзначив їхній внесок у справу благодійності, адже в складний для країни аптечні мережі, дистриб’ютори, фармвиробники безкоштовно надають препарати в лікарні та військові шпиталі, надають іншу гуманітарну допомогу. М.Ф.Пасічник поінформував представників аптечних мереж щодо останніх законодавчих ініціатив, з якими виступила Держлікслужба України. Вони мають сприяти створенню максимально прозорих і комфортних умов роботи для всіх гравців ринку, а отже, своєчасному забезпеченню пацієнтів якісними ліками.

Учасники конференції також обговорили проблемні питання роботи аптечних закладів, зокрема, діяльність ФОП, які фактично знаходяться у привілейованому становищі порівняно з юридичними особами; зберігання ліків в аптечних закладах (а саме можливість використання аптекою складських приміщень, що належать іншим аптечним закладам); доцільність скасування ліцензії в разі порушення аптекою граничних торговельних надбавок (націнок) на лікарські засоби; питання вартості ліків, виготовлених екстемпорально, з огляду на 20% ставку ПДВ на низку інгредієнтів; інші питання.

(фото Прес-служби Держлікінспекції України)

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ