АктуальноНовини

Лікування інфекційних хвороб вдесятеро дорожче від їх профілактики

22/03/2013

Міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова заявила, що імунопрофілактика вакцинокерованих інфекційних захворювань приблизно вдесятеро дешевша від лікування. До того ж вакцинація дітей в Україні відбувається за рахунок держави, а ось лікувати дітлахів від інфекційних хвороб батькам доводиться здебільшого власним коштом.

Держава щороку забезпечує країну необхідними вакцинами. У 2012-го році МОЗ забезпечив 100% вакцин для профілактики поліомієліту, туберкульозу, кашлюку, дифтерії і правця. У минулі роки забезпечення цими вакцинами сягало 70-80%. Схеми вакцинації розробляються відповідно до епідеміологічної ситуації з урахуванням рекомендацій ВООЗ, а також враховуючи появу на ринку нових вакцин.

Імонопроцілактика є дуже дієвим способом запобігання інфекційним хворобам, адже Україна входить в число країн, які мають найнижчу кількість вакцинокерованих інфекційних хвороб, – повідомляє прес-служба МОЗ.

Нагадаємо, що на сьогодні планова вакцинація в Україні проводиться проти десяти інфекційних захворювань. З проголошення незалежності України національний календар щеплень переглядався чотири рази й щоразу – із метою впровадження  інноваційних, ефективних і безпечних вакцин. Календар розроблено найкращими фахівцями МОЗ і НАМН України в максимальній відповідності до вимог ВООЗ і суттєво не відрізняється від схем імунізацій, впроваджених в інших країнах світу.

МОЗ ставить собі за мету охоплення профілактичною  вакцинацією 95% населення. На перешкоді стають антивакцинальні кампанії, які призвели до різкого зниження рівня охоплення щепленнями дітей у період з 2008-2010 роки, тим самим погіршуючи показники здоров’я нації через чисельні відмови батьків від вакцинації дітей.

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ