Новини

Майбутнє мотивує: компанія «Санофi» нагородила переможців конкурсу молодих вчених

Новини

Майбутнє мотивує: компанія «Санофi» нагородила переможців конкурсу молодих вчених

24/05/2018

«Найкращий спосіб передбачити майбутнє — це створити його», — говорив американський письменник і консультант в галузі менеджменту Пітер Фердинанд Друкер. Саме такими принципами у роботі керується і компанія «Санофі».

Підтримка інновацій в сфері досліджень та розробок в галузі охорони здоров’я — один з незмінних пріоритетів її діяльності. З метою розвитку новаторських медичних досліджень у 2017 р. в Україні за підтримки Національної академії медичних наук України компанія оголосила  конкурс «Нагорода «Санофі» молодим науковцям за дослідження в медицині».

— Україна має фантастичний людський потенціал! — говорить Гієм Граньє, директор компанії «Санофі» в Україні. — Я вірю, що «Нагорода «Санофі» молодим науковцям за дослідження в медицині» є інвестицією у завтрашній день української медичної науки. Бажаю молодим науковцям розвиватись, а переможцям — здобувати нові перемоги на світовій арені медичних інновацій.

На урочистій церемонії нагородження переможців привітала Надзвичайний і повноважний посол Франції в Україні Ізабель Дюмон:

— Ініціатива компанії «Санофі» сприяє створенню нової генерації громадян, які прагнуть розбудови держави і зміцнення міжнародних наукових зв’язків. Крім того, це символ нашого прагнення допомогти розвитку вашої країни.

За 4 міс на конкурс надійшло 101 наукове дослідження з 17 регіонів України. Це свідчить про актуальність ініціативи та неабиякий ентузіазм вчених, чия щоденна праця присвячена пошуку методів поліпшення здоров’я людей. Наукові статті оцінювало журі у складі провідних українських вчених, експертів із різних галузей
медицини на чолі з президентом НАМН України Віталієм Цимбалюком. Головними критеріями вибору найкращих робіт були: практичне значення, інноваційний підхід та репрезентативність дослідження.

— Разом із колегами ми познайомилися з дуже широким колом інтересів молодого покоління українських вчених і зрозуміли, наскільки суспільні процеси в Україні резонують із розвитком медичної науки, — говорить Віталій Цимбалюк. — Хочу зауважити, що думки молодих вчених надихають сміливістю і актуальністю.

 

Переможцями конкурсу стали:

Катерина Руденька, науковий співробітник відділу ЛОР-патології дитячого віку ДУ «Інститут отоларингології ім. проф. О.С. Коломійченка НАМН України», яка посіла перше місце з науковою роботою «Попередження та відновлення ушкоджень морфофункціонального стану завитки при експериментально викликаному аміноглікозидному ототоксикозі» і отримала нагороду в розмірі 150 тис. грн.;

Олексій Нехлопочин, лікар-нейрохірург відділення патології спинного мозку та хребта ДУ «Інститут нейрохірургії ім. акад. А.П. Родоманова НАМН України», який посів друге місце з науковою роботою «Покращання результатів хірургічного лікування хворих з травматичними ураженнями шийного відділу хребта на субаксіальному рівні» і отримав нагороду в розмірі 100 тис. грн.;

Ольга Шульга, завідувачка неврологічного відділення Волинської обласної клінічної лікарні, яка посіла третє місце з науковою роботою «Проспективне дослідження впливу психоемоційної реакції у пацієнтів з клінічно ізольованим синдромом розсіяного склерозу на атрофічні зміни головного мозку» і отримала нагороду в розмірі 50 тис. грн.

Переможці конкурсу: Ольга Шульга, Катерина Руденька, Олексій Нехлопочин

Переможці конкурсу: Ольга Шульга, Катерина Руденька, Олексій Нехлопочин

Текст і фото: “Фармацевт Практик”

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ