Новини

МОЗ планує з 1 серпня 2016 запустити референтне ціноутворення на ліки

17/06/2016

Міністерство охорони здоров’я планує з 1 серпня 2016 року запустити процес референтного ціноутворення на лікарські засоби, які закуповуються за кошти бюджету, а з 1 жовтня 2016 року – реімбурсації вартості ліків для хворих на серцево-судинні захворювання.

Про це повідомляється на сайті президента України з посиланням на в.о.міністра охорони здоров’я Віктора Шафранського, який повідомив про це під час зустрічі президента України Петра Порошенка з представниками громадських організацій, які брали участь в розробці змін до Закону про лікарські засоби щодо спрощення реєстрації ліків, в Києві в четвер.

В.Шафранскій повідомив, що “вже завтра МОЗ звернеться до провідних світових виробників із закликом до реєстрації ще незареєстрованих в Україні лікарських засобів різних нозологічних груп, в першу чергу, онкологічних, кардіологічних, ревматичних та інших препаратів, які є життєво необхідними”. Він також зазначив, що, за попередніми оцінками, запровадження референтного ціноутворення призведе до 20%-го зниження цін на ліки, які закуповуються за бюджетні кошти.

Проект постанови Кабінету Міністрів України “Про референтне ціноутворення на лікарські засоби” оприлюднено на сайті МОЗ: https://www.moz.gov.ua/ua/portal/Pro_20160526_0.html Джерело: Інтерфакс Україна

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ