АктуальноНовини

МОЗ пояснює ситуацію із закупівлями ліків для дітей, хворих на муковісцидоз

26/01/2013

У МОЗ відбулася зустріч керівництва міністерства із представниками громадських організацій, під час якої було обговорено стан надання медичної допомоги дітям, хворим на муковісцидоз.

Наприкінці 2012 року було розроблено новий клінічний протокол лікування хворих на муковісцидоз на засадах доказової медицини із врахуванням європейського та світового досвідів. Відповідно до нього лікування муковісцидозу здійснюється ферментами підшлункової залози (ліпаза, амілаза, протеаза). Діючою речовиною лікарського засобу для лікування дітей, хворих на муковісцидоз, є панкреатин.

Як зауважили у ДП «Державний експертний центр» МОЗ України, яке займається підтвердженням чи спростуванням відсутності терапевтичного ефекту лікарських засобів, за 6 років використання препаратів панкреатину, які закуповуються за державний кошт, до ДП надійшло лише 9 скарг на ліки різних виробників. Варто зазначити, що препарати, які закуповуються за державний кошт, зокрема для лікування хворих на муковісцидоз, проходять клінічні випробування на базі кафедри гастроентерології і дієтотерапії Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л.Шупика, де їх перевіряють на ефективність та безпеку.

За матеріами moz.gov.ua

+Олена Новіцька

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ