АктуальноНовини

МОЗ України активно працює над своєчасним і безперебійним забезпеченням населення медикаментами, медвиробами та вакцинами

01/08/2012

МОЗ України керується програмно-цільовим підходом при здійсненні закупівель лікарських засобів, виробів медичного призначення та медичного обладнання за державні кошти для забезпечення виконання заходів державних програм та централізованих заходів охорони здоров’я.

Законом України “Про Державний бюджет України на 2012 рік” Міністерству охорони здоров’я для реалізації заходів державних цільових програм та виконання комплексних заходів програмного характеру передбачено видатки у розмірі 1 858,1 млн грн.

Водночас загальний обсяг коштів, необхідний для здійснення закупівель лікарських засобів і виробів медичного призначення, відповідно до наданої потреби у заявках регіонів на 2012 рік становить 5,3 млрд гривень.

На сьогодні проводяться закупівлі за усіма державними програмами і централізованими заходами. Загалом здійснюються закупівлі на 92,8% від обсягу бюджетних призначень 2012 року, з них акцептовано та укладаються договори на 72 %.

Інтенсивно здійснюються поставки за основними найбільш соціально-важливими програмами: імунопрофілактика, онкологія (дитяча), онкологія (доросла), гемофілія, лікувальне харчування (фенілкетонурія), імунодефіцити, розсіяний склероз, серцево-судинні захворювання (лікарські засоби). Наявні у регіонах залишки препаратів дозволяють прогнозувати в цілому дотримання безперервності медикаментозного забезпечення.

Пріоритетами державних закупівель цього року є: консолідація зусиль із постачальниками, а саме, з метою наближення графіків здійснення поставок лікарських засобів, МОЗ України проводить активні перемовини з постачальниками. За результатами перемовин досягнуто ряд домовленостей щодо здійснення поставок лікарських засобів в необхідні терміни; контроль і дотримання ритмічності та безперебійності планових поставок; налагодження гнучкості і оперативності поставок; оперативне реагування на ризики під час здійснення планових і дострокових поставок; гармонізація нормативно-правової бази і регламентуючих документів з метою посилення забезпечення повного виконання зобов’язань між замовником і постачальниками.

Попередньо досягнуті цілі здійснення держзакупівель 2012 року :

1. Підвищення конкурентного середовища держзакупівель і прозорості тендерних процедур. Забезпечення справедливого ставлення до всіх учасників ринку при розміщенні державних замовлень. Забезпечення відкритості (інформаційної прозорості) процесу закупівель.

2. Досягнення економії бюджетних коштів – ефективне використання державних коштів, найкращого співвідношення ціна / якість в конкретних умовах економія на сьогодні дало змогу заощадити 73,3 млн грн ).

3. Перегляд і оптимізація номенклатури закупівель, врахування пропозицій провідних спеціалістів галузі та думки громадських організацій.

Міністерством здійснюються всі необхідні заходи з організації процедур закупівель для вчасного забезпечення регіонів необхідними лікарським засобами та виробами медичного призначення. Ситуація із забезпеченістю регіонів медикаментами і виробами медичного призначення є контрольованою і прогнозованою.

[ кстати, если информация на этой странице вам понравилась – нажмите фейсбучный like или гугл +1 вверху страницы – нам нравится такая форма одобрения того, что мы делаем для вас ;) ]

Прес-служба МОЗ України

Підготувала +Олена Новіцька

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ