АктуальноНовини

МОЗ України підтримує аборти

11/04/2013

Під час міжнародної зустрічі з приводу впровадження проекту “Комплексна медична допомога під час небажаної вагітності” Перший заступник Міністра охорони здоров’я України Олександр Качур заявив: “Україна — це демократична держава, у якій збереження репродуктивного здоров’я нації є одним із пріоритетних напрямів державної політики. Не зважаючи на те, що в Україні, як і в інших країнах, періодично чути заклики до обмеження репродуктивних прав, зокрема заборони абортів, позиція Міністерства охорони здоров’я України залишається послідовною — послуги переривання вагітності повинні бути легальними, доступними і якісними для убезпечення здоров’я жінки й унеможливлення випадків материнської смертності. Наші міжнародні партнери допомагають Україні рухатися до поставлених цілей тисячоліття ООН — зниження показників материнської смертності й забезпечення доступу до високоякісної медичної допомоги у сфері репродуктивного здоров’я”.

МОЗ України з 2008 року співпрацює з ВООЗ над покращенням якості медичної допомоги жінкам у разі небажаної вагітності. Чиновники заявляють, що за цей час у країні знизився рівень абортів і поширилося використання контрацептивів, покращилася якість програм планування сім’ї.

Голова Правління Фонду “Здоров’я жінки і планування сім’ї” Галина Майструк сказала: “Нам іноді заздрять інші країни, оскільки у нас є Міністерство, яке не побоялося свого часу абсолютно відкрито говорити про тему комплексної медичної допомоги під час небажаної вагітності”.

Впродовж останніх років у рамках проекту “Комплексна медична допомога під час небажаної вагітності” здійснюється важлива робота по підтримці дитинства і вживаються заходи по зниженню рівня материнської смертності, проводиться робота в законодавчій сфері, – помітила Доріт Ніцан, представник ВООЗ і Глава Бюро ВООЗ в Україні.

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ